Entertainment

Deze oorlogsfilms kunnen we in 2021 verwachten

oorlogsfilms in 2021

In 2020 was het op bepaalde momenten best stil rondom nieuwe filmreleases. In 2021 lijkt daar gelukkig weer verandering in te komen. Qua oorlogsfilms komen in 2021 in elk geval een hoop vette nieuwe films uit.

In 2021 kunnen we genieten van deze oorlogsfilms

Klassiekers als Band of Brothers en Saving Private Ryan blijven leuk om te kijken. Het jaar 2021 maakt ons daarnaast ook blij met de nodige nieuwe oorlogsfilms. Of de oorlog zich nou in het verleden afspeelt of juist in de toekomst, en of het nou een vervolg is of op een op zichzelf staande film: deze 4 toppers wil je niet missen in het nieuwe jaar.

The Tomorrow War

Onder andere Chris Patt zal te zien zijn in deze film met science-fiction elementen. In de toekomst wordt de wereld bedreigd door een invasie van aliens. De mensheid lijkt ten onder te gaan aan de overmacht, maar wetenschappers bedenken een slim plan. Met een uitvinding kunnen zij soldaten uit het verleden oproepen om in de toekomst te vechten. The Tomorrow War zal te zien zijn vanaf 23 juli.

Watch on YouTube

Top Gun: Maverick

Top Gun! Wie kent deze all-time klassieker met Tom Cruise niet? Van de oorlogsfilms die in 2021 verschijnen heeft men lang moeten wachten op Top Gun: Maverick. Bekende namen als Ed Harris, Jon Hamm en Jennifer Connelly zijn ook verbonden aan de film. Val Kilmer zal weer zijn rol als Tom ”Iceman” Kazansky op zich nemen. Qua actiescènes zit het wel goed in de film. Vanwege die actiescènes werd de film in 2019 namelijk uitgesteld. Op 2 juli 2021 zal Top Gun: Maverick eindelijk te zien zijn.

Watch on YouTube

De Oost

Dan een film van Nederlandse bodem. Deze film speelt zich in 1946 in Indonesië af. Daar woedt de onafhankelijkheidsoorlog. Hoofdpersoon Johan wordt samen met een grote groep andere soldaten naar Indonesië gestuurd om daar orde op zaken te stellen. Wanneer zijn legeraanvoerder steeds verder gaat in de manier waarop hij het verzet bestrijdt, wordt Johan geconfronteerd met de heftigheid. Zal het hem nog lukken om helder goed en kwaad te kunnen scheiden? Vanaf september is De Oost te zien. Met deze film en De Slag om de Schelde is Nederland hard op weg om zich qua oorlogsfilms in 2021 onsterfelijk te maken.

Watch on YouTube

Without Remorse

Van de oorlogsfilms in 2021 is het van Without Remorse nog niet met zekerheid te zeggen wanneer de film verschijnt. Hij staat gepland voor een release in februari, maar hij kan ook zomaar opeens verschijnen op Amazon Studios, die daarover in gesprek is. De film is gebaseerd op een boek van Tom Clancy en gaat over een U.S Navy SEAL genaamd John Clark, die liefhebbers van thriller-boeken maar al te goed zullen kennen. Clark keert terug uit Vietnam en grijpt een kans aan om wraak te nemen op de moordenaars van zijn vrouw, maar dit heeft grote gevolgen. Michael B. Jordan speelt de hoofdrol.

Watch on YouTube