Natuurlijk past op elk potje een dekseltje en dus is er ook voor jou nog hoop op het vinden van die ene mooie dame. Dat betekent niet dat je altijd even veel keuze hebt. Sterker nog, je kan je kansen verbeteren als je onmiddellijk stopt met het drinken en roken. Dat zou je tenminste denken. Uit onderzoek blijkt namelijk dat niet alle slechte en ongezonde gewoontes voor veel vrouwen een regelrechte afknapper zijn. Deze ongezonde gewoonte zouden je aantrekkelijker maken.

Alcohol en nicotine als versierstrategie

Mocht je nog niet zijn gestopt met het roken en je nog altijd het liefst met een flesje bier aan de mond voor de buis hangt, dan is dat wel de reden dat je nog steeds geen mooie vrouw in je leven hebt. Dat wordt tenminste vaak gedacht. Het goede nieuws is wel dat je niet direct je voorkeur voor een goed glas bier moet inwisselen voor een bakje yoghurt met chia zaadjes. Vrouwen hebben namelijk een zwak voor mannen met dergelijke ongezonde gewoontes, stellen onderzoekers. Gezond leven is echter wel een groot pluspunt.

ongezonde gewoonte aantrekkelijk

Ongezond leven is een risicofactor en dus spannend

Nu kan je het roer radicaal om gaan gooien, maar dat is blijkbaar (nog) niet nodig. Een vrouw vindt het namelijk niet erg dat je rookt en drinkt, het gaat meer om de associatie die de vrouwen erop los laten. Een man die niet rookt en bij voorkeur weinig drinkt wordt eerder gezien als ‘gezond’ en ‘fit’. We hoeven je niet te vertellen dat vrouwen kritisch zijn en dus maak je met een gezonde leefstijl gewoon meer kans. Dat wil zeggen, als je een langdurige, stabiele relatie wenst. Gaat het echter op een vluchtig contact, dan zijn de slechte gewoontes juist een positieve factor. Alles draait namelijk om de factor ‘risico’.

Vrouwen vallen voor de echte man met ongezonde gewoonte

In feite kunnen we stellen dat vrouwen moeilijk te peilen zijn. Aan de ene kant is een gezond voedingspatroon belangrijk, maar aan de andere kant levert een bierbuik ook veel bewonderaars op bij het andere geslacht. Laten we het zo zeggen, veel vrouwen hebben niets op een echte man tegen. Daarmee bedoelen we dus het type man wat leeft van dag tot dag en zich weinig zorgen maakt over de vraag of bepaalde gewoontes wel zo gezond zijn.

ongezonde gewoonte aantrekkelijk

De nette man is niet langer het ideaalbeeld

We kunnen dus stellen dat de nette man niet altijd het ideaal is voor de gemiddelde vrouw. Ook een vrouw is niet vies van een kortstondig avontuur. Een man met ongezonde gewoonte(s) wordt dus gezien als een extra risico en daarmee dus extra spannend. Heb je jouw sixpack dus vakkundig verborgen onder een aangenaam vetlaagje, dan kun je dus nog steeds goed scoren bij het andere geslacht.

Onenightstand

Hoe gek de bovenstaande conclusie ook klinkt, het is wel de realiteit. Daar komt bij dat het niet zo is dat de bierdrinkende en stug doorrokende man genoegen neemt met een vluchtig contact. Dit type man is juist meer gefocust op een kort avontuur. Logisch: in een kortdurend contact wordt minder kritiek geuit door de vrouw (lees: zeuren). Het past dus  prima in zijn levensstijl. Wel de lusten en niet de lasten. Om het nog erger te maken durft een van de onderzoekers, Eveline Vincke, gerust te stellen dat het roken en drinken een onderdeel is van de paringsstrategie van de man. Kortom, wil je echt scoren, maar heb je geen zin in een langdurige relatie, zorg dan voor een afbeelding met een flink aantal pakjes sigaretten en lege bierflessen op je tinderprofiel. Succes is bijna gegarandeerd.