De kans is groot dat je een favoriete kant van het bed hebt. Dit kan in de vorm van een duidelijke verdeling tussen jou en je vriendin, of simpelweg dat je ook als je alleen in bed ligt een voorkeur hebt voor links of rechts. Uit onderzoek blijkt nu dat de kat waar je slaapt veel zegt over je humeur. Spoiler: mijd het slapen aan de rechterkant.

Slapen aan de rechterkant

Slaap jij aan de rechterkant en ben je ’s ochtends niet vooruit te branden? Of ligt je vriendin daar en vraag je je regelmatig af naast wat voor draak je wakker wordt: er is een uitleg voor.

slapen aan de rechterkant

Uit Brits onderzoek blijkt namelijk dat mensen die aan de rechterkant van het bed slapen vaker met een rothumeur het bed uitstappen. De studie is uitgevoerd voor een bedden- en matrassen fabrikant in Engeland. Er werden 1000 personen gevraagd naar hun slaapgewoonten en humeur. De resultaten waren opvallend.

Ochtendhumeur verklaard

Wat bleek? Mensen die aan de linkerkant van het bed slapen hebben 8 procent meer kans om tevreden te zijn op het gebied van hun werk- en sociale leven. Tel daar nog 4 procent meer kans op vrolijk wakker worden en 9,5 procent kans op een positievere kijk op het leven bij op, en het begint wel duidelijk te worden dat de rechterkant niet de place to be is.

Mensen die aan de rechterkant van het bed slapen laten namelijk hele andere uitkomsten zien. Zij hebben vaker de behoefte om alleen te zijn als ze opstaan (ze hoort je dus wel, ze wil je gewoon niet in de buurt hebben ’s ochtends) en ze zijn 7 procent meer vatbaar voor een slecht humeur. Tot slot zijn hun gedachtes doorgaans negatiever en hebben ze een 3 procent grotere kans op ontevredenheid over het werk.

slapen aan de rechterkant

Kortom: lig jij zelf rechts en herken jij jezelf hierin, laat dit dan niet aan je vriendin lezen en stel subtiel een kant-wissel voor. Ligt zij rechts, maak dan de afweging of het het waard is te ruilen. Nu weet je in ieder geval wat de invloed van de rechterkant van het bed is op de persoon die er slaapt. Maar gelukkig is er een manier om dat ochtendhumeur weg te poetsen. Wel zo lekker, niet?