Hoewel er in dit tijdperk absoluut geen ruimte meer is voor oppervlakkigheid, vragen we ons bij tijd en wijlen toch stiekem af hoe iets ooit heeft kunnen gebeuren. In alle algemeenheid hebben we het nu over ons complexe denkvermogen – zo heeft ons brein vaak de walgelijke gewoonte om dingen met elkaar in verband te brengen en tegen elkaar af te strepen. Wat er eigenlijk tot heeft geleid dat zo’n beetje iedereen zich wel eens jaloersmakend verwondert heeft over hoe een bepaalde relatie tot stand is gekomen.

Relaties

Met alle respect, maar naast zijn voetbalcarrière heeft bijvoorbeeld Peter Crouch met het loeihete bikinimodel Abigail Clancy behoorlijk out of his league gepresteerd. Terwijl mensen ook hun twijfels hadden of de uiterlijk-genetische bundeling van Jay Z en Beyoncé (de meest begeerde en grootste popdiva van de 21ste eeuw) wel een juiste zou zijn. Het antwoord is echter vrij simpel. Hoewel smaak verschilt en de vrouw van nature al wordt aangewezen als de elegantere, sierlijkere en mooiere sekse, is er nu een wetenschappelijk onderzoek waarin bevestigd wordt dat vrouwen gelukkiger zijn met een partner die minder knap is dan zijzelf.

Onderzoek

Met het antwoord op de vraag dat uitwijst of uiterlijk een rol speelt in het geluk in een relatie als doel analyseerden onderzoekers aan de Florida State University 113 jonge stelletjes die in het begin van hun relatie stonden. Dankzij dit onderzoek weten we nu dat vrouwen met een knappe man zich eerder druk maken over hun uiterlijk en bijvoorbeeld sneller op dieet gaan.

De uiterlijke verschijning weegt simpelweg niet op tegen de stress die hier klaarblijkelijk mee gepaard gaat. Om dit gegeven enigszins te nuanceren wordt er aan de andere kant ook gesteld dat vrouwen met een man met gemiddelde looks veel minder geneigd om aan zichzelf te twijfelen, en daarom dus gelukkiger zijn in hun relatie.

In the end of the day, voordat je te afhankelijk raakt van je lelijkheid of je uiterlijk voor alles de schuld gaat geven, mag er gezegd worden dat uiterlijk tot op zekere hoogte geen rol speelt in het vinden van jouw muze of wederhelft. Door veel observatie, oefening en bereidheid kan iedereen zijn volle potentieel bereiken en benutten. Cliché of niet, maar alles wat ze wilt, is een eerlijke, betrouwbare, leuke man die stabiliteit in haar leven kan brengen.

Voor wat tips, tricks en persoonlijke groei zou je dit filmpje eens aandachtig moeten bekijken.

Ben je nou serieus op zoek naar wifey-material, dan herinneren we je ook nog even graag aan deze hogere vrouwenwiskunde, aanschouw de Wife Zone Chart: