In de gym vind je steeds meer ingenieuze en ingewikkelde apparaten voor de meest flexibele oefeningen. Vaak zijn deze helemaal niet veel beter dan de oefeningen die we al – bij wijze van – eeuwenlang uitvoeren. Het is dan ook zeker het overwegen waad om een paar klassieke, old school oefeningen in je trainingsschema te hebben.

Old school oefeningen voor in je fitnessschema

Herhalen, herhalen, herhalen. Alleen door genoeg herhaling groeien je spieren en word je sterker. Vooral door gewoon bij de basis te blijven groei je als een malle. Waarom moeilijk doen, als het ook gewoon makkelijk kan? Voeg wat van onderstaande old school oefeningen toe aan je schema en je ziet binnen no-time resultaat.

Curl and Press

Pak wat dumbbells en voer misschien wel de simpelste oefening van de hele sportschool uit. De curl and press is gemakkelijk, maar effectief. Met de oefening leg je zowel nadruk op de biceps als op de triceps. Liever je onderarmen laten groeien? Probeer eens wat oefeningen om je onderarmen te trainen. Zo heb je binnen de kortste keren armen als Popeye.

Pinch Grip Deadlift

Eén van de old school oefeningen die niet in je schema mag ontbreken is de pinch grip deadlift. De barbell kan op veel verschillende manieren gebruikt worden. Dat blijkt maar weer wanneer je de Pinch Grip Deadlift uitvoert. Hierbij heb je slechts aan één kant van de barbell een gewicht nodig. Handig, snel en effectief!

Arnold Press

Wie old school oefeningen zegt, zegt Arnold Schwarzeneger. Wil jij spieren als dit bodybuilding-icoon? Verdoe je tijd niet en voer deze old school oefening van the one and only Arnold Schwarzenegger. Door een draai te maken met je armen groeien je schouderspieren als een malle. De oefening is niet voor niets vernoemd naar de meest legendarische bodybuilder aller tijden.

Screw Press

Kettlebells zijn ook old school attributen in de sportschool die je best wat vaker mag gebruiken. Je kunt er bijvoorbeeld de screw press (ook wel bekend als bent press) mee uitvoeren. Let op: uitvoering en nauwkeurigheid is belangrijker dan snelheid en hoeveelheid. Nog op zoek naar wat fitnessattributen voor thuis? Bij Lidl scoor je fitnessartikelen voor een prikkie.