Tegenwoordig is er voor elke categorie van landvoertuigen wel een strijd om de nummer 1 positie op de befaamde Nürburgring. Een sedan kan natuurlijk niet ontbreken in deze competitie. De Jaguar XE SV Project 8 behaalde onlangs de titel voor snelste voertuig binnen die klasse. De auto was zo gekalibreerd voor het circuit, dat vrijwel niemand hem op de openbare weg zou durven rijden. Daar heeft Jaguar gelukkig aan gedacht. Vanwege de vraag naar dit meedogenloze scheurmonster voor de consument, besloot Jaguar er een ‘Touring’ versie van te maken. Nu kan ook jij iedereen domineren met deze Nürburgring-kampioen voor op de weg.

Nürburgring-kampioen

Je vraagt je nu vast af wat die Project 8 zo snel maakt en in hoeverre de Touring-versie van die snelheidsduivel verschilt. In beide gevallen praten we over een 600 pk tellende 5.0 liter supercharged V8. In een auto waarin je gerust boodschappen mee kunt doen… wow. Ondanks dat de auto zeker geen lichtgewicht is zoals een standaard superauto kan hij alsnog sprinten als een gek: de 100 km/u tik je al binnen 3,7 seconden aan.

Nürburgring-kampioen

Je kunt met de nieuwe touringversie maar liefst 300 km/u halen, dit is een stuk minder dan de 322 km/u die de ‘gewone’ Project 8 aantikt. Maar daar houden de verschillen niet op. De achterspoiler is een heel stuk subtieler gemaakt, maar gek genoeg heeft de voorkant dan weer wel extra aerodynamica gekregen. Volgens Jaguar moet dit geen merkbare gevolgen hebben voor de balans van de auto. En wat ons betreft ziet de touring er nog steeds bruut uit als geen ander.

Nürburgring-kampioen

Blitse touringsedan

Net als bij een raceauto – wat de Jaguar in de kern ook is – mag dit gevaarte flink wat duiten kosten. Je kunt een aardig deel van je huis af betalen, voor de 170.000 euro dat hij mag gaan kosten. Stel dat je dit enorme bedrag kunt betalen, zul je toch aardig moeten opschieten. Er worden namelijk maar 15 Jaguar XE SV Project 8 Touring’s gemaakt. Stel dat je er op tijd bij bent, heb je wel genoeg keuze in vette kleuren, met nog vettere namen. Valencia Orange, Velocity Blue, Corris Grey Satin en British Racing Green is waar je uit kunt kiezen.