De Nürburgring a.k.a. ‘De Groene Hel’ is voor het eerst in de geschiedenis al driftend afgelegd. Dit Duitse circuit bestaat uit 20,7 kilometer en wordt normaal niet gebruikt als driftcircuit. Des te specialer is het dat deze nu geheel driftend voltooid is. Toch mocht de Amerikaanse professionele drifter Vaughn Gitting JR ‘De Groene Hel’ onveilig maken met zijn dikke Ford Mustang RTR met 900pk. De prestatie kostte hem drie setjes banden, wat een heerlijke verbrandde rubber geur opleverde.

De Groene Hel

Volgens Ford heeft hij het gehele circuit driftend afgelegd. Toch zien wij een á twee keer dat er geen rook van de banden afkomen en wat wij geleerd hebben van race-games is dat je score vermenigvuldiger dan toch echt niet meer telt. Maar wij doen het hem zeker niet na. En dat het een knap staaltje werk is weten we allemaal, petje af Gitting.

Gitting is actief in de ‘Formula D’ een speciale driftcompetitie, waarbij het niet gaat om wie er als eerste over de finish komt maar wie de beste rijstijl en drift-skills heeft. Naast dat er drie setjes banden verbrand zijn, is er ook een drone gesneuveld tijdens het filmen van deze driftsessie. Maar dan heb je ook wat natuurlijk, check de beelden hieronder: