Dat Max Verstappen beschikt over een bijna ongelimiteerd talent is duidelijk. Nederlands meest succesvolle Formule 1 coureur laat in het huidige seizoen weinig twijfelen over de vraag wie de beste papieren in huis heeft. Opvallend genoeg rijdt hij juist dit seizoen met een ander nummer op zijn wagen. Jarenlang pronkte het getal 33 op zijn bolide. Voor de reden achter zijn keuze moeten we even terug in de tijd. Dit is het echte verhaal achter de nummer 33 van Max Verstappen.

Max Verstappen en ‘zijn’ nummer 33

Terwijl Lewis Hamilton al heel het seizoen bezig is om zijn vorm terug te krijgen, kijkt Max Verstappen alleen maar vooruit. Een tweede wereldtitel ligt voor het oprapen en met een beetje geluk komt het deze keer niet aan op de laatste racedag. De kans is groot dat hij dus ook volgend jaar met nummer 1 op zijn bolide rond rijdt. Desondanks blijft het nummer 33 aan de naam van Max Verstappen verbonden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

Fabel: 3 is zijn geluksgetal

Je hoeft nog niet eens zolang te zoeken om oude foto’s van Max te zien waarbij zijn wagen is versierd met het nummer 33. Mocht je niet beter weten, dan zou je wellicht denken dat het getal 3 zijn geluksnummer is. Niets is minder waar. Voor de oorsprong van zijn keuze voor dat getal moeten we terug naar zijn jeugd.

Geen nummer 3, maar 33

Toen Max Verstappen eindelijk aan de slag kon in de Formule 1 wilde hij eigenlijk gaan rijden met nummer 3. Hij houdt namelijk van dat getal, omdat het een mooie vorm heeft. Klein probleem: dat nummer was al bezet. Zijn latere collega bij Red Bull – Daniel Ricciardo – had al beslag gelegd op dat nummer. Geen probleem voor Max, dan maar gewoon nummer 33 gebruiken. Het mag dan misschien niet zijn geluksnummer zijn, het heeft hem wel geluk gebracht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

Nu dus met nummer 1

Om de oorsprong van het nummer nogmaals te onderstrepen liet Max een aantal jaar geleden een foto uit zijn jeugd zien. We zien een piepjonge Max in een trapauto met – jawel – nummer 33. Dat hij juist dat nummer gebruikte bij zijn debuut in de Koningsklasse is dus niets meer dan een verwijzing naar het verleden. Inmiddels heeft de coureur wel afscheid genomen van zijn legendarische nummer. Hij is immers de regerend wereldkampioen en dus mag hij nummer 1 claimen.

Beeld: Red Bull Contentpool.