We kunnen toch wel stellen dat dit één van de beste coureurs in de koningsklasse van de autosport is. Daniel Ricciardo, de Australiër maakte vorig jaar de overstap van Renault naar McLaren en doet dat natuurlijk niet voor niks. We nemen een kijkje in het vermogen van Daniel Ricciardo.

Daniel Ricciardo brengt een lach op je gezicht

Bij de Nederlanders staat hij voornamelijk bekend als de (leuke?) oud-teamgenoot van Max Verstappen. Ook zien we zijn humoristische kant heel vaak naar voren komen in de interviews met de Nederlandse verslaggever Jack Plooij. Maar hij is natuurlijk veel meer dan dat. Daniel Ricciardo rijdt al bijna 10 jaar onafgebroken in de Formule 1. In die tijd stond hij maar liefst 31 keer op het podium en wist hij er 7 keer met de winst vandoor te gaan. Alle 7 overwinningen waren voor Red Bull. De laatste keer dat hij zijn welbekende ‘shoey’ uitvoerde was op Monaco in 2018. Het is niet onbekend dat de coureurs veel verdienen, over het vermogen van Daniel Ricciardo valt dan ook niet te klagen.

Het salaris van formule 1 coureur Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo hoort al lange tijd bij de bestbetaalde coureurs in de Formule 1. Zo racete hij in zijn beste jaren met gemak een miljoentje of 20 bij elkaar. Ook dit seizoen zit hij niet bij de gebakken peren. Volgens goed ingelichte bronnen gaat hij met zijn contract 13,5 miljoen euro verdienen bij zijn nieuwe team McLaren. Daarnaast kreeg hij ook nog een prachtige McLaren 765LT als welkomstcadeau.

Het vermogen van Daniel Ricciardo

Een inkoppertje natuurlijk, maar het vermogen van Daniel Ricciardo is om van de daken te schreeuwen. Met dank aan zijn enorme salarissen en sponsorinkomsten ligt het vermogen van Daniel Ricciardo op een indrukwekkende 41 miljoen euro. Daar kan menig mede-coureur een puntje aan zuigen, wát een bedrag!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Daniel Ricciardo (@danielricciardo)