Het is weer zomer en dat betekent dat we een ander soort schoenen aan onze voeten doen. Geen chelsea boots of leren schoenen meer, maar juist luchtiger materiaal. Dan denken we vooral aan toffe sneakers. Eén tijdloos model sneaker is zonder twijfel de Nike Air Max.

De Nike Air Max is een iconisch model

De geschiedenis van Nike Air Max is lang. Wellicht was je zelfs nog geen eens geboren toen het eerste model op de markt kwam. Dat was namelijk al in 1987. Als je dacht dat de schoenen sindsdien hetzelfde zijn gebleven, heb je het goed mis. Collectie na collectie worden de schoenen namelijk weer vernieuwd. Wat wel blijft is hét stijlelement van de sneaker. De dempingen in de zool zijn namelijk zichtbaar, wat bijdraagt aan het stoere en sportieve karakter van de schoen.

Fan van de perfecte sneaker

Dat er veel mensen zijn fan van de Nike Air Max, is duidelijk. Zo is 26 maart de heuse Air Max dag. Is deze dag je totaal ontgaan, dan heb je dus nog een tijd om één van de nieuwste modellen in huis te halen. Met de speciale app van Nike zorg je ervoor dat je schoenen áltijd in de juiste schoenmaat koopt. Wel zo handig.

nike air max

De keuze is reuze

De vraag blijft welk exemplaar jouw voorkeur heeft. Je kan gaan voor een sneaker die volledig wit of zwart is, of waarin andere kleuren op een subtiele manier zijn verwerkt. Wil jij juist opvallen, dan ben je bij Nike ook aan het juiste adres. Veel collecties hebben namelijk unieke ontwerpen. Denk bijvoorbeeld aan de collectie die was gebaseerd op Japanse snelheidstreinen, of de exemplaren waarbij de veters zijn weggewerkt.

Makkelijk te combineren

Welk exemplaar je ook kiest: de Nike Air Max blijft perfect voor het lekkere weer. Ze lopen comfortabel en maken je outfit helemaal af. Combineer de schoen met een spijkerbroek en een oversized overhemd, of laat juist de kleuren van je sneakers terugkomen in je broek of T-shirt. Dit zijn 10 exemplaren om je te inspireren voor deze zomer.