Tyrone Spong is de man die Rico Verhoeven heeft uitgedaagd voor een Glory-gevecht. Of dit er van gaat komen is nog maar de vraag, want het is niet iets dat je zo maar even opzet. In ieder geval weten we dat er gelukkig weer een mogelijkheid komt om Rico in de ring te zien.

Is dit de nieuwe tegenstander van Rico Verhoeven?

“Kom met de juiste prijs en datum.” Als je onder dat motto Rico Verhoeven uitdaagt heb je heel veel lef en dat zul je ook nodig hebben. In het geval van Tyrone is dat natuurlijk ook zo, maar hij moet zich er niet in vergissen dat hij het opneemt tegen ‘The King of Kickboxing’. Voor de verandering ging deze uitdaging erg respectvol en beleefd. Er wordt namelijk vaak veel ‘trashtalk’ gebruikt, maar dit keer krijg hij er zelfs een aantal complimenten bij.

Tyrone Spong zei namelijk dat er vaak onterecht commentaar is, want hij wint al zijn wedstrijden en toch lijkt het alsof hij zich moet bewijzen. Maar Spong gunt zichzelf niet minder kans, want hij is erg zelfverzekerd en is er van overtuigd dat hij en Rico op de juiste datum (en voor het juiste bedrag) een echte old school wedstrijd neer kunnen gaan zetten. Dat is immers wat de fans willen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rico Verhoeven (@ricoverhoeven)

Wie is Tyrone Spong?

Tyrone Spong is een Surinaams-Nederlandse vechter en is inmiddels 35 jaar oud. Hij is geboren in Suriname, maar verhuisde op jonge leeftijd al naar Nederland. Op 13-jarige leeftijd begon hij met kickboksen en hier bleek hij talent voor te hebben. Hij heeft zowel wedstrijden gevocht in boksen en kickboksen en hier ongelofelijk veel van gewonnen. Zijn hele bokscarri√®re bestaat uit 14 gevechten waarvan 14 gewonnen op knock-out, dus Rico kan het nog zwaar krijgen ook…

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tyrone Spong (@tyrone_spong)

Hij heeft dus al honderden gevechten op zijn naam, ook tegen bekende vechters zoals Alistair Overeem, Remy Bonjasky en Peter Aerts. In 2012 maakte hij de overstap naar MMA, maar hij is inmiddels dus bereid om weer te vechten voor Glory. Zijn laatste wedstrijd was in 2014, helaas brak hij hierbij zijn been, dus we kijken er naar uit om hem weer in een kickboks gevecht te zien. We hopen in ieder geval dat dit gevecht er zal komen!