Netflix hebben we hoog zitten. Het platform biedt ons een onuitputtelijke bron van kijkvermaak voor regenachtige dagen, verveelde momenten, dates, brakke zondagen en avonden thuis op de bank. We zouden inmiddels niet meer weten wat we zonder zouden moeten. Het platform blijft vernieuwen, niet alleen met nieuwe titels maar ook met nieuwe functies die ons kijkgemak nóg groter maken. Zo ook met de nieuwe shuffle-functie van Netflix.

Nieuwe shuffle-functie van Netflix

Dat ook ieder voordeel wel zo zijn nadeel heeft bewijst het overweldigende gevoel dat uit de hoeveelheid titels soms geen keuze te maken is. Oké, toegegeven, we hebben het hier over een luxeprobleem, maar dat maakt het niet minder irritant.

Een avond even een film kijken met je meisje verandert vaak genoeg in een verwoede scrollsessie waarbij je vermogen om keuzes te maken met de seconde verder wegebt. Resultaat? Jullie zijn 2 uur verder en eindigen met een film die jullie beiden al een keer hebben gezien, puur om maar wat aan te zetten.

nieuwe shuffle functie van netflix

Daar willen ze nu een beetje mee gaan helpen met de nieuwe schuffle-functie van Netflix. Het principe is simpel: er komt een knop op je scherm waarmee je shuffelt door de titels. Zo zou het voor de gebruiker makkelijker moeten worden om een keuze te maken.

Advies op maat

De films die verschijnen in de nieuwe shuffle-functie van Netflix zijn titels die gebaseerd worden op eerder bekeken films en series. Naast de titels krijg je er ook een korte uitleg bij, zodat je weet wat je kunt verwachten.

De functie is nog in ontwikkeling en verkeert op dit moment in de pilot-fase. Dat wil zeggen, enkele abonnees hebben hem al uit kunnen proberen. Op basis van hun bevindingen zal de functie zich (waarschijnlijk) snel uitrollen voor alle Netflix-gebruikers.

nieuwe shuffle functie van netflix

Kan best fijn zijn toch? Wat gekaderde opties. Maakt het kiezen een stuk makkelijker. Heb je daar nou niet zo veel moeite mee dan kun je ook eens deze geheime codes proberen. Zo krijg jij binnen jouw favoriete genres ál het aanbod te zien, in plaats van alleen suggesties. Baseer jij je keuzes liever op IMDb-scores, dan is dit trucje iets voor jou.