Iedereen heeft een andere smaak. De één kan een film fantastisch vinden, terwijl het voor de andere de ergste film is die hij ooit heeft gezien. Om een beetje een idee te krijgen of een film een flop is of juist een groot succes, kunnen we gebruik maken van filmsites zoals IMDb. Nu is het mogelijk om de IMDb-score bij Netflix films te zien.

Altijd de IMDb-score bij de hand

Het is je vast een keer gebeurd. Je scant een film even vluchtig, checkt de trailer en hebt er een goed gevoel bij. Vervolgens krijg je na tien, misschien vijftien minuten het idee dat je naar een film zit te kijken die gewoon erg tegenvalt. Veel mensen hadden dit, gezien de bizar slechte recensies, bijvoorbeeld bij The Last Days of American Crime. Via een handige extensie is het mogelijk om de IMDb-score van een film meteen in beeld te krijgen als je door Netflix heen scrolt.

IMDb score

Nieuwe films ontdekken op Netflix

De IMDb-score kan een goede indicatie geven van hoe goed (of slecht) een film is. Als een actiefilm een 3 scoort, kun je er doorgaans vanuit gaan dat óók fans van actiefilms die film gewoonweg minder vonden. Bovendien kunnen films die een bizarre hoge score toch je nieuwsgierigheid prikkelen. Wie weet welke film, die je anders voorbij was gescrold, een nieuwe ontdekking blijkt te zijn? Maar hoe kun je deze functie inschakelen?

‘Trim’ is handige IMDb-extensie

De extensie die je hiervoor nodig hebt heet Trim. Via deze link kun de extensie in de Google Chrome webshop downloaden. Onthoud wel dat dit alleen geldt als jij via Google Chrome op je laptop of pc gebruik maakt van Netflix. Niet alleen de IMDb-score kun je via Trim makkelijk checken. Ook de Rotten Tomatoes (dit is een website waar vooral prestigieuze filmrecensenten hun oordeel over een film geven) cijfers komen in beeld. Handig, zo’n functie.