Cars & Bikes

Beelden & specs: Mercedes onthult nieuwe GLC 43 en 63 Coupe

Mercedes GLC Coupe

Heren, start jullie motoren en maak je klaar voor een wilde rit terwijl we duiken in de wereld van de gloednieuwe Mercedes GLC 43 Coupe en GLC 63 Coupe. Deze op prestaties gerichte SUV's zijn niet zomaar doorsnee gezinsauto's - ze zijn de belichaming van kracht, stijl en opwinding.

Uit met het oude, in met het nieuwe

Laten we om te beginnen eens kijken naar wat er onder de motorkap schuilt. Zeg vaarwel tegen de oude V6- en V8-motoren; de nieuwe GLC Coupe-modellen hebben verandering omarmd. Deze auto’s van Mercedes worden nu aangedreven door gehybridiseerde viercilinder-in-lijn motoren die even efficiënt als krachtig zijn. De nieuwe M139l 2.0-liter viercilinder turbomotor onder de motorkap van de AMG GLC 43 en 63 S E Performance is een gamechanger, met meer vermogen, betere brandstofefficiëntie en lagere emissies. Het is een win-winsituatie voor zowel snelheidsenthousiastelingen als het milieu.

View post on Instagram
 

Prestaties van Mercedes GLC 43 Coupe en Mercedes GLC 63 Coupe

De AMG GLC 43 en 63 S E Performance Coupe-modellen zijn een kracht om rekening mee te houden. Met maximaal 680 pk tot je beschikking, staan deze SUV’s klaar om hun volledige potentieel op de open weg te ontketenen.

De GLC 43: een Beest onder de motorkap

De GLC 43 laat een indrukwekkende 421 pk los dankzij zijn krachtige tweeliter viercilinder turbomotor. Dit krachtige blok, al bekend van de Mercedes-AMG A45 S, biedt sensationele prestaties. De viercilinder schiet in slechts 4,8 seconden van 0 naar 100 km/u. Maar dat is nog niet alles, want deze bolide is elektronisch begrensd op een topsnelheid van 250 km/u.

Het vlaggenschip: Mercedes GLC 63 S E Performance Coupé

Het vlaggenschip van de GLC-serie is zonder twijfel de GLC 63 S E Performance Coupé. In tegenstelling tot zijn broertje, de GLC 43, is dit een beest van een plug-in hybride. Met een verbluffend systeemvermogen van 680 pk en een koppel van maar liefst 1.020 Nm is deze wagen een ware krachtpatser. Daarbij levert de benzinemotor 476 pk en de elektromotor nog eens 204 pk. Het resultaat? Een verpletterende sprint van 0 naar 100 km/u in slechts 3,5 seconden. Deze indrukwekkende machine is elektronisch begrensd op een topsnelheid van 275 km/u.

Stoer, snel, en licht hybride

Onder de motorkap schuilt een kleine maar krachtige 6,1 kWh-accu. Hoewel deze batterij met maximaal 3,7 kW kan worden opgeladen, ligt de nadruk niet op elektrisch rijden, maar op topprestaties. Met een bescheiden actieradius van 12 kilometer hoef je niet te rekenen op lange elektrische ritten. Op een ijzige winterdag kun je misschien nog maar zo’n 6 kilometer verwachten. Kortom, als je deze AMG overweegt, doe dat dan niet met het idee van elektrisch rijden in gedachten, maar voor de ongeëvenaarde kracht en snelheid die hij te bieden heeft.

Strak en stijlvol

Hoewel prestaties centraal staan, is stijl niet vergeten. De nieuwe GLC Coupe heeft strakke carrosseriestyling die zeker de aandacht zal trekken. Het is de ideale mix van verfijning en atletiek. Als je iemand bent die hunkert naar de elegantie van een sedan, maar geen concessies wil doen aan praktisch gebruik, dan is dit de auto voor jou.

View post on Instagram
 

De weg vooruit

Terwijl je de motor van je Mercedes GLC Coupe opvoert, ben je niet zomaar op weg; je omarmt een levensstijl.  Of je nu bochtige bergpassen bedwingt of door de stad cruiseert, de GLC Coupe is je partner in avontuur.

Dus heren, als je op zoek bent naar een voertuig dat niet alleen een vervoermiddel is, maar een verlengstuk van je persoonlijkheid, zoek dan niet verder dan de nieuwe Mercedes GLC 43 Coupe en GLC 63 Coupe. Deze zijn de belichaming van moderne prestaties. Gordels vast en geniet van de reis!