Het is weer herfst en voor de gadget-freaks onder ons betekent dat maar één ding: het is tijd voor het jaarlijkse Apple-event. Ook dit jaar lijkt de Amerikaanse techgigant flink uit te gaan pakken.

Apple zou Apple niet zijn als de uitgelekte modellen en features de afgelopen maanden niet al overal rondgingen. Met de geruchtenmolen op volle toeren is er nu, eindelijk, het antwoord op de priemende vraag: waar heeft Apple het afgelopen jaar op zitten broeden?

iPhone 11 / 11 Pro / 11 Pro Max

De onthulling waar waarschijnlijk de meeste mensen naar uitkijken is de nieuwe iPhone 11. Dit nieuwe model is er in drie verschillende modellen. De iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max. Logischerwijs is het nieuwe model sneller en sterker dan zijn voorganger.

Maar er is meer. De focus dit jaar ligt op fotografie. De telefoon is wederom voorzien van een verbeterde camera ten opzichte van de voorganger. Nieuw trucje: door de fotoknop ingedrukt te houden gaat je camera automatisch filmen. Hebben ze slim afgekeken van Whatsapp. Daarnaast maakt Apple bekend de Dolby te hebben verbeterd, voor beter geluid. 

De grootste vernieuwing qua uiterlijk zit hem in de achterkant, die bestaat uit één glazen geheel. De cameralens zit niet meer in een opening, maar is onopvallend verwerkt onder een stuk glas. Het geheel heeft een matte finish en in veel verschillende kleuren te bestellen. De iPhone 11 is de opvolger van de XR. De interne opslag begint bij 64 GB. De telefoon is voorzien van een 6.1 inch LCD scherm en een 12 MP front camera Dual 12 MP rear-camera. Voor het nieuwste model betaal je 699 dollar. Een schappelijke prijs, binnen Apple-land.iPhone XI

De iPhone 11 Pro en de 11 Pro Max beschikken over een derde camera. Deze camera heeft een openingshoek van 120 graden. Ideaal voor het vastleggen van grotere beelden. De iPhone 11 Pro heeft een 5.8 inch OLED-display en begint met een interne opslag van 128 GB. Daarnaast is hij uitgerust met de nieuwste (en snelste) chip van Apple tot nu toe en komt hij in twee extra kleuren. Allebei wat rustiger dan de kleurenopties van de iPhone 11.

De 11 Pro Max is met 6.5 inch net iets groter dan de 11 Pro. De functie van draadloos opladen via de achterkant van de telefoon is er -tot teleurstelling van velen- helaas nog niet bij. De iPhone 11 Pro gaat over de toonbank voor 999 dollar. Voor de 11 Pro Max betaal je 1099 dollar.

De nieuwe iPhones liggen vanaf 20 september in de winkels. Vanaf vrijdag zijn ze te pre-orderen.

Schermafbeelding 2019-09-10 om 21.07.19 Schermafbeelding 2019-09-10 om 21.07.30

iOS 13 en iPadOS

Wat we na vandaag ook eindelijk weten is dat iOS 13 en iPadOS vanaf nu beschikbaar zijn. De nieuwe iPhone wordt geleverd met iOS 13. Deze twee nieuwe besturingssystemen werden in juni al aangekondigd. Een opmerkelijke wijziging die deze update met zich meebrengt is de donkere modus, iets waar gebruikers al jaren om vragen. Deze modus past het kleurgebruik in apps en schermen aan naar een beter soort licht voor in de avonduren.

De grootste veranderingen van het nieuwe besturingssysteem komen op het bord van de iPad. Eindelijk lanceert Apple een aparte iOS voor de iPad, genaamd -hoe kan het ook anders- iPadOS. Dankzij deze aparte variant kan de iPad zich onderscheiden van de iPhone en gaat het meer lijken op een Macbook, wat betreft gebruiksgemak. De nieuwe iPads worden in oktober onthuld

Apple Watch Series 5

Ook op het gebied van horloges stelt Apple ons niet teleur. Weliswaar de minst besproken aankondiging, maar met nieuwe software en twee nieuwe materialen (titanium en keramiek) is deze nieuwe Apple Watch zeker het noemen waard. Bovendien is hij voorzien van een nieuwe functie die je slaap kan meten. Altijd handig. Over twee weken ligt hij in de winkel.

Apple Arcade en Apple TV+

Het is officieel: Apple lanceert zijn eigen game-dienst voor onbeperkt spelplezier. Deze nieuwe toevoeging aan de Apple-familie maakt het mogelijk om onbeperkt, voor een vast bedrag per maand, een selectie games uit de App Store te spelen. Ook kondigt Apple aan met Apple TV+ de strijd aan te gaan met Netflix. Allebei de diensten kosten de consument 5 euro per maand.

iPhone XI