Toen we jong waren was GoldenEye 007 echt dé game. Kun jij het je nog herinneren? Na school zo snel mogelijk naar huis om achter de Nintendo 64 te kruipen. Wellicht heb je alleen de latere versies gespeeld zoals: Rogue Agent of GoldenEye: Source. Maar vandaag komen we enkel met goed nieuws, want naast een volgende World War z film, is er ook een nieuwe versie van deze klassieker in de maak.

GoldenEye 007

We worden verheerlijkt met een vroege releasevideo over de geactualiseerde bekende ‘Facility-Room’-niveau. Een welbekende ruimte die iedereen herkent wie deze game gespeeld heeft in zijn jongere jaren. Het doet ons daarom deugd dat ze niet veel hebben veranderd aan hoe wij terugblikken op de gameplay van 21 jarig jaar geleden, yup dit is een van die besef momenten dat je inderdaad toch behoorlijk snel oud bent geworden. Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat we niet mogen genieten van ons jeugd sentiment.

De game zal GoldenEye 25 worden genoemd, wat een referentie is naar de 25ste verjaardag van deze game. Dit betekent dat we de game rond het jaar 2022 mogen verwachten. Al hoewel de Unreal Engine 4 over de game is gehaald en de graphics volledig gereviseerd en gemoderniseerd zijn. Zijn we toch een beetje onzeker over de toekomst van deze game. Het wordt namelijk geen Nintendo-official game. Er kan gekozen worden om flink uit te pakken om deze game zo succesvol mogelijk te maken. Echter kan dit wel leiden tot het verlies van de oldschool feeling van GoldenEye 007 die we juist zo koesteren.

GoldenEye is één van de meest succesvolle games op de Nintendo 64 en verkocht wereldwijd zo’n 8 miljoen exemplaren, wat ongelofelijk veel was voor het jaar 1997. Maar mocht je de vonk van deze oude beelden willen herbeleven, aarzel dan niet als jij nog een oude Nintendo 64 hebt liggen, stof hem af en speel de eerste versie gewoon nog een keer.