Het is weer eens raak! De nieuwe BMW M2 is uitgelekt voorafgaand aan de onthulling. Het is naar verwachting een onderdeel van BMW M’s 50-jarig jubileum, het bekendste sub-merk van de Duitse autofabrikant.

Nieuwe BMW M2 gelekt

Onlangs vierde BMW M zijn 50ste verjaardag. Dat gaat uiteraard niet onopgemerkt voorbij. Zo kun je ervoor kiezen om je nieuwe BMW M model of een BMW van een M Sportpakket te voorzien met het historische BMW Motorsport logo. Daarnaast zijn er dit jaar maar liefst vijftig iconische en historisch belangrijke lakkleuren (opnieuw) leverbaar voor verschillende modellen. Ook onthulde BMW een aantal nieuwe modellen, waaronder een brute motor en de nieuwe BMW M4 CSL. Ook de nieuwe BMW M2 werd onthuld, maar niet door de fabrikant zelf.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BMW M GmbH (@bmwm)

Achterkant van nieuwe BMW M2 gelekt

De Duitse autofabrikant heeft nog geen onthullingsdatum voor de nieuwe bolide vastgesteld. Toch wist een Instagram-pagina een foto te delen van de achterkant van de nieuwe M2. De foto lijkt te zijn genomen door een gat in het zeil te maken en zo een plaatje te schieten. Het lijkt erop dat de Duitse autofabrikant het voertuig klaarmaakt voor een fotoshoot, aangezien je op de foto een soort lichtbalk op een statief ziet. Waarschijnlijk komt de officiële onthulling er dus snel aan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ᴡɪʟᴄᴏ ʙʟᴏᴋ (@wilcoblok)

Specificaties van de nieuwe BMW M2

Er is nog helemaal niets bekend over de specificaties van de nieuwe BMW M2. Wel weten we dat het vorige model 370 pk uit een 3.0-liter zes-in-lijn turbomotor levert. De huidige M240i levert een goede 374 pk. Naar verluidt gaat de nieuwe M2 door de grens van 400 pk. Al is deze informatie niet door BMW zelf bevestigd. Ook over de prijs is nog niets bekend. Onze verwachting is dat je voor deze bolide diep in de buidel moet tasten.