Het jaar 2022 is zeer bijzonder voor BMW M. Het bekendste sub-merk van de Duitse autofabrikant viert haar 50-jarig jubileum. Om dit te vieren lanceren ze een brute tweewieler. Ben je toevallig nog op zoek naar een nieuwe tweewieler? Dit is de nieuwe gruwelijke motor van BMW M.

BMW M viert haar 50-jarig jubileum

Op 24 mei blaast BMW M 50 kaarsjes uit. Dat gaat uiteraard niet onopgemerkt voorbij. Zo kun je ervoor kiezen om je nieuwe BMW M model of een BMW met M Sportpakket te voorzien met het historische BMW Motorsport logo. Daarnaast zijn er dit jaar maar liefst vijftig iconische en historisch belangrijke lakkleuren (opnieuw) leverbaar voor verschillende modellen. Ook onthulde BMW een aantal nieuwe modellen, waaronder een gruwelijk dikke motor.

Duitse fabrikant viert feest met nieuwe motor

In 2018 werd ook BMW Motorrad (merknaam voor motors) gekoppeld aan de letter M. Sinds dat jaar kunnen ook motorrijders genieten van de ‘M special equipment’ en ‘M performance parts’. Het Duitse merk staat daarom ook stil bij de motorafdeling en lanceert een dikke motor.  Het jubileum cadeau krijgt naam ‘M 1000 RR 50 Years M’. In vergelijking met de vorige uitgave is de nieuwe tweewieler meteen te herkennen als speciale editie. BMW kiest namelijk voor een nieuwe kleurstelling voor het nieuwste jubileummodel. De Duitse fabrikant spuit de machine in Sao Paulo-geel. Het gele monster trekt hierdoor meteen de aandacht. Verder brengt BMW ook op de motors het speciale 50 Years BMW M-logo aan.

BMW M 1000 RR 50 Years M krijgt het hele pakket

De tweewieler ziet er niet alleen gruwelijk uit ook de binnenkant liegt er niet om. De M 1000 RR 50 Years M is voorzien van het M Competition Package, M Performance Parts, het exclusieve M Carbon pakket en een M laptimer. Daarnaast is de gruwelijke motor voorzien van een lichtere achterbrug (geanodiseerd aluminium) en een M Endurance onderhoudsvrije ketting. Verder is er een accessoire-set voor de passagier en zit er op de tweewieler een cover voor het passagierszadel. We horen je denken: hoe kom ik aan deze dikke motor?

Oplage van de tweewieler

De tweewieler is een gelimiteerde uitvoering. Gelukkig hoef je niet te haasten met het bestellen van je nieuwe motor. De limiet is namelijk niet vooraf bepaald in een vaste oplage, maar juist in een bepaalde productietijd. De fabrikant neemt alleen orders tussen 21 mei en 30 november 2022 aan. Hoeveel er dus verschijnen, is afhankelijk van de marktvraag. Gefeliciteerd BMW M!

Beeld: Press Bmwgroup