Cars & Bikes

BMW’s kersverse krachtpatsers: De nieuwe 5 Serie plug-in hybrides

BMW 5 Serie plug-in hybride

Voor de man die houdt van snelheid, stijl en milieubewust rijden, heeft BMW iets opmerkelijks in petto. De nieuwe BMW 5 Serie plug-in hybrides, bestaande uit de 530e Sedan en de 550e xDrive Sedan, combineren kracht met efficiëntie. Zie jij jezelf hier al in rondrijden?

Het beste van beide werelden

De BMW 530e Sedan, de instapper in deze 5 Serie plug-in hybrides, combineert een viercilinder turbobenzinemotor met een elektromotor, resulterend in een indrukwekkend systeemvermogen van 299 pk en 450 Nm koppel. Met een 0-100 km/u sprinttijd van slechts 6,3 seconden en een topsnelheid van 230 km/u, blijft de 530e trouw aan de sportieve erfenis van BMW.

Een van de voordelen van deze plug-in hybride is de mogelijkheid om tot 140 km/u volledig elektrisch te rijden, waardoor je zowel snelheid als milieuvriendelijkheid kunt ervaren. De actieradius op puur elektrisch vermogen bedraagt 93 tot 103 kilometer, ideaal voor dagelijkse ritten. Bovendien levert de batterij geen concessies op aan de bagageruimte, met 520 liter ruimte die gelijk is aan die van een benzine- of dieselmodel van de 5 Serie. Laden kan snel gaan, met een maximale laadsnelheid van 7.4 kW, waardoor de accu in slechts 3 uur en 15 minuten volledig opgeladen kan zijn.

Kracht en prestaties

Voor diegenen die meer vermogen willen, is er de BMW 550e xDrive Sedan. Deze sportieve broer combineert een zes-in-lijn turbobenzinemotor met een elektromotor, wat resulteert in een verbluffend vermogen van 489 pk en 700 Nm koppel. Dankzij het xDrive systeem biedt deze plug-in hybride buitengewone grip en prestaties.

De BMW 550e xDrive sprint van 0 naar 100 km/u in slechts 4,3 seconden en bereikt een topsnelheid van 250 km/u. Net als zijn kleine broer kan deze hybride ook tot 140 km/u elektrisch rijden, zij het met een iets kortere actieradius van 83 tot 90 kilometer.

Beschikbaarheid en prijs van de 5 Serie plug-in hybrides

Deze opwindende nieuwe plug-in hybride modellen worden toegevoegd aan het BMW 5 Serie assortiment vanaf november. De Nederlandse prijzen van de 5 Serie plug-in hybrides zullen op een later moment worden onthuld, maar in Duitsland beginnen de prijzen bij 65.300 euro voor de BMW 530e en 77.300 euro voor de 550e xDrive.

De nieuwe BMW 5 Serie plug-in hybride biedt de moderne man de perfecte combinatie van kracht, prestaties en milieubewustzijn, waardoor elke rit een opwindende ervaring wordt. Ben je klaar om de toekomst van rijden te omarmen?