Formule 1 is een van de best betaalde sporten die er is, daarom betalen teams ook goud geld om hun coureurs tevreden te houden. Bij Ferrari doen ze dit ook op een goede manier, daar krijgen de teamrijders namelijk een gesponsorde auto, dus maak kennis met de nieuwe auto van Charles Leclerc.

De nieuwe auto van Charles Leclerc

Hij rijdt sinds 2019 voor het Formule 1 team van Ferrari, dus je kan al raden wat zijn nieuwe auto is, maar ondanks dat al duidelijk is dat het een Ferrari is, is het niet zo maar eentje. Hij mocht kortgeleden namelijk een Ferrari 488 Pista Spider mee naar huis nemen en dat is werkelijk een prachtige auto. De nieuwe auto van Charles Leclerc is volledig naar de wensen van hem gemaakt, dus het is ook nog een unieke bak. Overigens is dit niet zijn eerste unieke Ferrari die hij in de wacht sleept. Zo was de auto van Daniel Ricciardo ook al een aardig presentje.

auto van charles leclerc 2 Auto van charles leclerc

 

Naast dat het natuurlijk een goed uitziende auto is, is het ook nog eens een auto die fantastisch presteert. Aan de originele auto hangt namelijk een prijskaartje van 389.635 euro, dus dan mag je behoorlijk wat verwachten. De auto heeft 670 pk en doet 0 naar 100 in 3.0 seconden. De topsnelheid bedraagt 325 kilometer per uur. Absoluut geen verkeerd cadeau van Ferrari.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Charles Leclerc (@charles_leclerc)

Leclerc in de Formule 1

Om de nieuwe auto van Charles Leclerc te verdienen moet je wel wat neerzetten, maar gelukkig kan de jonge coureur dat ook. Hij rijdt nog niet lang mee, maar zijn talent wordt nu al gezien. Hij is de eerste coureur voor het team van Ferrari en rijdt prima tijden. Wij kijken er in ieder geval naar uit om zijn carrière te zien ontvouwen.