Al jaren houdt de Tesla Cybertruck de gemoederen bezig. In 2019 presenteerde Elon Musk deze hoekige bolide voor het eerst aan het grote publiek. Dit jaar zouden de eerste exemplaren al op de weg te vinden moeten zijn, maar niets bleek minder waar. De lancering werd helaas met een jaar uitgesteld. In 2022 zijn hopelijk dus de eerste versies te bestellen, maar hoe gaan die er precies uitzien? Dat is nog mar de grote vraag, want onlangs is er een nieuw prototype van de Tesla Cybertruck gesignaleerd en die ziet er toch een tikkeltje anders uit.

De Cybertruck is het nieuwe kunststukje van Tesla

Zoals we al zeiden, moeten we helaas nog eventjes wachten op de eerste levering van de Tesla Cybertrucks. Maar al voor de release is dit misschien wel de meest bijzondere auto van dit moment. Dat komt natuurlijk door het brute en op zijn zachtst gezegd aparte design. Nog nooit eerder hebben we een auto zoals dit op de openbare wegen gezien. Maar goed, we weten dat Tesla van ‘bijzonder’ houdt en deze wagen past dus precies in hun straatje.

Nieuw prototype gespot

Hoewel de Tesla Cybertruck nog niet officieel gelanceerd is, zien we af en toe wel wat prototypes rondrijden. De auto moet natuurlijk wel goed getest en gefinetuned worden. Dit doen ze natuurlijk bijna nooit op de openbare weg, omdat deze unieke auto enorm opvalt. Maar soms zijn ze wel op privéterreinen te vinden, zo is er laatst een nieuw prototype gespot op een terrein een Californië, wat een paar uur van de Tesla-fabriek in Fremont ligt.

Wat is er anders aan de Tesla Cybertruck?

Spiegels

In de video, die overigens niet van al te goede kwaliteit is, vallen een aantal dingen op. Ten eerste zien we spiegels aan beide zijkanten van de wagen. Tijdens de presentatie van de Tesla Cybertruck zouden de spiegels worden vervangen door camera’s, maar dat plan lijkt in de prullenbak te zijn gegooid. In sommige landen is het namelijk verboden om zonder spiegels te rijden, ook al worden deze optimaal vervangen door camera’s.

Draaicirkel

Daarnaast maakt de Tesla Cybertruck een toch wel erg scherpe bocht. Dit gaat veel gemakkelijker dan dat we van eerdere pick-up trucks gewend zijn. Mogelijk werkt Tesla nu dus met een ‘rear-wheel steering’. Door middel van een ‘crab-mode’ sturen er vier, in plaats van twee, wielen mee, waardoor de bochten een stuk scherper en makkelijker gemaakt kunnen worden.