Er is altijd iets te doen rondom Netflix. Zo gaat Netflix stoppen met gratis proefperiodes én is er een handige manier gevonden om het volledige Amerikaanse aanbod te bekijken. Je zou haast vergeten dat er wekelijks nieuwe titels worden toegevoegd aan het grote assortiment van de streamingdienst. Toch is dat ook deze week het geval.

Nieuw op Netflix in week #8

Netflix lijkt deze week vooral in te zetten op spanning, horror en actie. De tijd van romantische komedies met Valentijnsdag ligt dus alweer ver achter ons. Als we de films zien die Netflix deze week online gooit, kun je voor deze week maar beter een filmavond met je vrienden inplannen. Deze titels wil je niet missen namelijk.

Brightburn – 20 februari 2020

Het superheldengenre lijkt soms een uitgemolken genre. De ene na de andere Netflix film met daarin vliegende, vechtende en gemuteerde helden komt voorbij. De film Brightburn geeft een originele twist aan het genre. In de horrorfilm is de superheld geen held, maar juist een moordlustig, buitenaards wezen dat alleen maar aan moorden kan denken.

De film begint onschuldig: een meteoriet-inslag onthult een jonge baby, die door een vriendelijk stel wordt geadopteerd. Wanneer de baby een tiener wordt, beseffen ze echter dat hij geen mens is. Rare symbolen, de mogelijkheid om boven de grond te zweven en moordlustige neigingen maken van hun adoptiezoon al gauw een gevaar voor de mensheid.

Game Night – 21 februari 2020

Spelletjesavonden kunnen wellicht wat fanatiek uitpakken, maar bordspellen blijven een leuke vorm van tijdverdrijf. In Game Night ontspoort zo’n spel echter behoorlijk. Een vriendengroep komt vaak samen om met elkaar te spelen. Tijdens één van de avonden, die door de broer van de hoofdpersoon wordt georganiseerd, is echter niet duidelijk wat er wel en niet bij het spel hoort. Een gemaskerde overval en een geladen pistool zien ze aan als onderdeel van het spel. Ondertussen blijkt echter dat de vriendengroep écht in de problemen zit. De film is gemaakt door de makers van Horrible Bosses. Verwacht dus ook een hele hoop sterke grappen bij Game Night.

Midsommar – 21 februari 2020

Ooit gehoord van Hereditary? De film werd als één van de engste films van de afgelopen tientallen jaren gezien en is op Netflix te zien. De makers van de horrorfilm zijn óók het sinistere brein achter Midsommar. In de film gaat een groep vrienden, inclusief de vriendin van één van de vrienden, naar een zomers festival in Zweden. Al gauw blijkt dat het geen LowLands-achtig festival is, maar eerder iets weg heeft van een sekte. Gehuld in het wit ondergaan de bezoekers vreemde rituelen. Wanneer er slachtoffers beginnen te vallen wil de vriendengroep weg, maar dit blijkt niet meer mogelijk.