Vanaf 2013 zijn we verwend met de gulheid van Netflix, in de vorm van een gratis proefabonnement. En we zouden geen Nederlanders zijn als we niet allemaal iemand kennen (of zijn) die met tig e-mailadressen heeft geprofiteerd van deze bak aan gratis kijkvermaak. Maar daar komt nu een einde aan.

Zeg maar doei tegen je proefperiode

Netflix zet definitief een punt achter het aanbieden van een proefperiode in Nederland en België. Zorgen voor later? Nee. De streamingsdienst laat er geen gras over groeien en stopt per direct met de gratis kijktijd. De maand gratis kijken (per e-mailadres) is nu echt verleden tijd.

netflix

Wanneer de verandering precies is ingegaan is niet helemaal duidelijk. Netflix heeft het stilletjes ingevoerd, zonder te veel aandacht te trekken. Ergens wel begrijpelijk, je zet je merknaam liever in om te pronken met een nieuwe film (waar mensen blij van worden) dan met het stoppen van een vriendelijke service.

De concurrentie van Netflix

Netflix was lange tijd ‘alleenheerser’ op het gebied van film- en serieaanbod in Nederland. Afgelopen jaar hebben ze er flink wat concurrentie bijgekregen uit de hoek van Disney en Apple, die overigens nog wél een gratis proefperiode aanbieden.

Netflix voelt de hete adem in zijn nek van Disney+ en Apple TV+ en investeert flink in nieuwe titels. Zo zijn ze op dit moment bezig met de duurste filmproductie tot nu toe (ja, nog duurder dan The Irishman) en lanceren ze elke week nieuwe films en series. Wil je vanaf vandaag al het aanbod van Netflix ontdekken dan zul je meteen moeten kiezen voor één van de drie abonnementen. Een andere optie is een vriend lief aankijken met de vraag of je de parasiet mag uithangen met een account op zijn abonnement.