Week #33 breekt aan nu we half augustus bijna bereikt hebben. De weersverwachtingen voorspellen een flinke bak regen, maar gelukkig laat Netflix je niet vallen. Voor deze week hebben we vijf films en series op een rij gezet die jij in je agenda kan zetten.

Nieuw op Netflix week #33 [12 – 18 augustus]

We rollen steady week #33 in. Met al die regen die er naar het schijnt (weersverwachtingen blijven tenslotte verwachtingen) aan zit te komen, lijkt het even gedaan te zijn met al dat mooie zomerweer. De boeren zullen er in ieder geval wel blij mee zijn. Gelukkig is er in ieder geval nog Netflix. Het gaat nog een druk weekend worden met al titels die nieuw op Netflix verschijnen in de loop van de week. Met een aantal films en een langverwacht tweede seizoen van een populaire detectiveserie zit jij wel goed, terwijl het buiten giet van de lucht.

Mindhunter

Het wachten heeft inmiddels bijna twee jaar geduurd, maar uiteindelijk is het dan toch zover: Het langverwachte tweede seizoen van Mindhunter gaat verschijnen. Deze detectiveserie over het team van de FBI dat baanbrekend werk verrichtte in het onderzoeken en opsporen van seriemoordenaars. Seizoen twee belooft ook iets explosiever te worden. Simpel gezegd, er gaat meer gebeuren. Holt en Bill nemen bijvoorbeeld interviews af met Charlie Manson, gespeeld door Damon Herriman, die dezelfde in Once Upon a Time in Hollywood speelt. Seizoen 2 is vanaf vrijdag 16 augustus nieuw op Netflix te zien.

Hannibal

In 1991 kwam de thriller Silence of the Lambs uit en de rol van Anthony Hopkins als Hannibal was geboren. Tien jaar later was er de sequel. In Hannibal speelt Hopkins opnieuw de rol van psychiater en kannibalistische seriemoordenaar dokter Hannibal Lecter. Lecter leeft inmiddels in een afgelegen, ver buiten van de samenleving. Toch probeert hij contact te leggen met de FBI-agente die hij in de eerste film hielp bij haar zaak, Clarice Starling (ditmaal gespeeld door Julianne Moore in plaats van Jodie Foster). Ook wordt Hannibal het doelwit van een slachtoffer dat Lecter’s verschikken overleefde. Vanaf vrijdag 16 augustus nieuw op Netflix.

8 Mile

Wat doe je als acteren niet per se je eerste of voornaamste talent is? Juist, je blijft dicht bij jezelf. Dat is wat Eminem doet voor zijn rol als rapper B-Rabbit in 8 Mile. Dat personage heeft namelijk heel wat raakvlakken met Eminems eigen ervaringen aan het begin van zijn carrière. B-Rabbit weet moeilijk voet aan de grond te krijgen als blanke rapper in een wereld die voornamelijk gedomineerd wordt door Afro-Amerikaanse artiesten. De titel van de film refereert aan 8 Mile Road, die als scheidslijn geldt tussen een blanke en een Afro-Amerikaanse buurt. Vanaf vrijdag 16 augustus nieuw op Netflix.

The 40-Year-Old Virgin

Nog een film waar Julianne Moore in verschijnt is The 40-Year-Old Virgin. Andy Stitzer (Steve Carell) heeft als hobby het verzamelen van speelgoed en beheert het magazijn van een elektronicazaak. Andy heeft een probleem, hij is inmiddels 40, maar nog steeds maagd. Of nou ja, zijn vrienden vinden dit een probleem. Ze besluiten hem aan de vrouw te gaan helpen. Met een beetje werk en doorzettingsvermogen kan van Andy best een leuke gozer gemaakt worden denken ze. Goed, hij zal zich een keer moeten laten waxen, maar hoe erg kan dat zijn? Vanaf vrijdag 16 augustus nieuw op Netflix te zien.

The Conjuring

Voor horrorfans is er ook weer genoeg om je op te verheugen. De klassieker The Conjuring staat op het programma deze week. James Wan regisseert Patrick Wilson en Vera Farmiga in deze horror-thriller, over de Warrens, een stel dat als paranormale onderzoekers zijn die succes hebben als non-fictie auteurs. Ed en Lorraine schieten in deze film in 1971 de Perron familie te hulp. De Perrons hebben op hun boerderij te maken met steeds heftiger wordende paranormale activiteiten. Vanaf zondag 18 augustus nieuw op Netflix te zien.

Of misschien is de Braziliaanse serie Sintonia wel wat voor jou