Per week sleutelt Netflix aan de content op het platform. Op die manier houdt men het aanbod up-to-date en hoef jij je geen moment te vervelen. Om jou enigszins houvast te bieden in al dat nieuwe spul, pikken wij er per week vijf titels tussen uit die nieuw op Netflix zijn.

Nieuw op Netflix [8 – 14 juli]

Ook voor week 28 verschijnen er titels nieuw op Netflix. Week 28 loopt vanaf maandag 8 juli tot en met zondag 14 juli. Op filmgebied staat er je het een en ander te wachten. Wat weleens een groot succes kan gaan worden voor Netflix, is een Original actiefilm. Ook verschijnen twee films die eerder al in de bioscoop te zien waren. Daarnaast is het grote nieuws deze week natuurlijk dat het nieuwe seizoen van Suits naar de Nederlandse Netflix komt. Daarbij komt nog dat er een spin-off van een populaire politieke thriller vanaf deze week te zien zal zijn. Genoeg om naar uit te kijken dus.

Designated Survivor: 60 Days

Of nou ja, spin-off, deels dan. Want Designated Survivor: 60 Days heeft ook wel wat weg van een remake. Een Zuid-Koreaanse remake wel te verstaan. In Zuid-Korea breekt er nationale paniek en chaos uit. De gehele Koreaanse regering inclusief de president komt om het leven na een aanslag op de Nationale Vergadering. Een parlementslid overleefde de aanval, minister van milieubeheer Park Mu-jin. Het is aan hem om Korea door de crisisperiode heen te slepen. Nieuw op Netflix op donderdag 11 juli.

Suits

Onlangs verscheen nog de trailer voor het negende seizoen voor advocatenserie Suits, mét prinses Meghan Markle – weliswaar in een flashback. Zowel zij als Patrick J. Adams in de rol van Mike ontbraken in seizoen acht. Zover zijn we in Nederland nog niet. Seizoen zeven verschijnt vanaf vrijdag 12 juli nieuw op Netflix in Nederland, gewoon nog met Markle en met Adams. Ook Gabriel Macht als Harvey Specter, Sarah Rafferty in de rol van Donna en Rick Hoffman als Louis Litt keren natuurlijk terug voor het zevende seizoen alweer.

Point Blank

Deze actiethriller kan weleens veel gaan doen voor Netflix. Voor Anthony Mackie is het na onder andere een aflevering van Black Mirror seizoen 5 alweer zijn derde project voor Netflix dit jaar. In Point Blank speelt hij Paul, een verpleger, wiens vrouw op het punt staat te bevallen van hun eerste kindje. Alles verloopt vlekkeloos, tot Pauls vrouw ontvoerd wordt door de indringers. De criminelen eisen van Paul dat hij Abe (Frank Grillo) uit het ziekenhuis helpt ontsnappen. Zij vormen vervolgens een onwaarschijnlijk duo, dat erop uit is Pauls vrouw in veiligheid te brengen. Nieuw op Netflix vanaf vrijdag 12 juli.

Marshall

Een andere acteur die inmiddels lekker aan de weg timmert, is Chadwick Boseman. In 2017 was hij in Marshall te zien als Thurgood Marshall. In deze biopic is te zien hoe Marshall als Afro-Amerikaan in de jaren 40 toch carrière weet te maken. Aanvankelijk is hij een advocaat die ten onrechte veroordeelde zwarte Amerikanen bijstaat. Uiteindelijk wordt Marshall de eerste zwarte rechter in de Supreme Court Justice. Ook onder andere Sterling K. Brown en Kate Hudson zijn in de film te zien. Marshall is vanaf zaterdag 13 juli nieuw op Netflix beschikbaar.

Easy A

Kom tot rust en sluit je weekend relaxed af met de comedy Easy A. In deze film uit 2010 schittert Emma Stone als buitenbeentje Olive Penderghast. Olive is naar eigen zeggen een nobody op school met een perfecte reputatie. Brandon (Dan Byrd) wordt gepest en fysiek belaagd door zijn seksuele geaardheid. Met de hulp van Olive doen de twee op een huisfeest net alsof ze seks hebben in de slaapkamer, om zo Brandons pesters af te kunnen schudden. Al gauw is het gedaan met Olive’s perfecte reputatie als meer scholieren haar hulp wel kunnen gebruiken. Nieuw op Netflix vanaf zondag 14 juli.

Check ook welke zenuwslopende Original-thriller er naar Netflix komt in juli.