December is dé feestmaand. Normaal is het dus ook een zeer drukke maand, waarin we vooral veel bij vrienden en familie over de vloer zijn. Nu we deze december toch voornamelijk thuis zitten is het fijn dat er genoeg nieuw op Netflix verschijnt.

Nieuw op Netflix in december

Kerstfilms verschijnen deze december in bosjes nieuw op Netflix. Ben jij toe aan spannendere content? Dan heb je geluk. Ook op het gebied van actie en mysterie komt er genoeg online deze weken. Dit is een overzicht van wat je de komende weken niet mag missen.

The Walking Dead seizoen 10 – 1 december

Oorspronkelijk stond de release van het nieuwe The Walking Dead seizoen gepland voor oktober. Nu beginnen we de maand december met een bos nieuwe afleveringen van de zombieserie. In alweer het tiende seizoen gaat de strijd tegen The Whisperers bikkelhard verder. Alpha en Beta blijken zich niet aan een wapenstilstand te houden. Carol wil wraak voor gebeurtenissen uit het verleden en is Neghan nou wel of niet te vertrouwen? Vetter en grootster dan ooit tevoren is The Walking Dead. Vanaf 1 december staan de afleveringen nieuw op Netflix.

El Desorden Que Dejas – 11 december

Ook qua spannende Spaanse series zitten we in december goed. In El Desorden Que Dejas (vertaald naar ‘The Mess You Leave Behind”) volgen we een docente. In haar geboortestadje geeft ze les aan een klas, die meer lijkt te verbergen dan je aanvankelijk zou vermoeden. De docente ontdekt dat haar voorgangster zelfmoord heeft gepleegd. Wanneer één van de leerling agressief wordt tegen haar en ze in het verleden duikt van de docente, begint de vrouw steeds meer te twijfelen. Was het wel zelfmoord? En is zij de volgende die tot wanhoop wordt gedreven? Vanaf 11 december staat de serie nieuw op Netflix en kunnen we er achter komen.

The Mule – 12 december

Een geniale Clint Eastwood film kan nooit kwaad! Gebaseerd op een waargebeurd verhaal zien we hoe Leo Sharp (gespeeld door Clint) op zijn oude dag betrokken raakt bij de drugswereld. De oud veteraan met een leeftijd van 90 jaar wordt ingezet als veilige ‘mule’ voor het smokkelen van drugs over de grens. Een film die je absoluut niet teleur zal stellen.

The Ripper – 16 december

True crime documentaires doen het altijd goed op Netflix. The Ripper is de nieuwste die wordt toegevoegd aan het grote assortiment. Deze true crime docu vertelt over de ‘Yorkshire Ripper’ die tussen 1875 en 1981 talloze slachtoffers maakte. Eerst leek hij alleen prostituees uit te kiezen, maar wanneer hij ook vrouwen met een ander beroep vermoordt, is de hele Engelse samenleving in rep en roer. Men voelt zich onveilig, terwijl de moordenaar zijn gang blijft gang en de politie met de handen in het haar zit. Betrokkenen bij de zaak destijds doen hun verhaal in de documentaire. Vanaf 16 december staat deze nieuw op Netflix.

Equinox – 31 december

Op Equinox moeten we nog het langste wachten, maar dan hebben we waarschijnlijk ook weer een topserie te pakken. Deze serie wordt nu al vergeleken met series als Dark en de nodige Scandinavische misdaadseries. Hoofdpersoon Astrid is getuige van een grote verdwijning: een groep scholieren verdwijnt zomaar met hun bus. Jaren later vertelt een gast van haar radioshow dat hij weet wat er is gebeurd destijds én wat er met Astrid’s zus Ida is gebeurd. Hij heeft het over een alternatieve realiteit. Reden voor Astrid om op onderzoek uit te gaan. Vanaf 31 december staat Equinox nieuw op Netflix.