Sports

Deze operatie van Neymar Jr. gaat de boeken in als de ‘operatie van 111 miljoen euro’

neymar operatie 111 miljoen

Neymar is één van de beste voetballers ter wereld, maar sinds zijn komst naar PSG heeft hij te maken gehad met veel blessures. In zijn laatste wedstrijd tegen Lille OSC was het wéér raak en opnieuw was het zijn enkel. Hoog tijd om onder het mes te gaan. De operatie, uitgevoerd door een Belg en Brit, gaat ook wel de boeken in als de 'operatie van 111 miljoen euro'.

Een boek aan blessures voor Neymar Jr.

Neymar Jr. kent een mooie voetbalcarrière. Na zijn geweldige tijd bij FC Barcelona kwam hij in 2017 naar PSG voor 222 miljoen euro. Een record transfersom die nog altijd niet verbroken is. In zijn tijd bij PSG heeft de Braziliaan helaas ook te kampen gehad met een boek aan blessures. Hierdoor miste hij volgens rekenwerk van het Algemeen Dagblad veel wedstrijden. Sinds zijn komst in Parijs heeft de Braziliaan 105 duels gemist door 22 blessures. Vooral zijn enkels blijven een terugkomend probleem. De voetballer heeft twee blessures aan zijn linkerenkel gehad en vier aan zijn rechterenkel. In zijn laatste wedstrijd tegen Lille OSC kwam hij in een duel met Benjamin Andre op de grond te liggen. Ditmaal was het (opnieuw) zij rechterenkel die het begaf. Genoeg reden om de Braziliaan, na vijf jaar uitstel, onder het mes te laten gaan in Doha Qatar.

Brit en Belg voeren operatie uit van 111 miljoen euro

De operatie van 111 miljoen euro (de helft van de transfersom van Neymar) is niet door zomaar de eerste de beste arts gedaan. Een team van twee artsen nam Neymar onder het mes: de ervaren Britse chirurg dr. James Calder en de ervaren Belgische chirurg dr. Pieter D’Hooghe. Beide zijn chirurgen op Champions League-niveau die niet schrikken van een speler van 222 miljoen euro op hun operatietafel. Zo is James niet geheel onbekend met ingrepen bij waardevolle voetballers. Zo heeft hij al eens de linkerenkel van Neymar en de enkel van Eden Hazard geopereerd. Ook enkel- en heupexpert Pieter d’Hooghe is niet de minste in de medische wereld. D’Hooghe is opgegroeid in de wereld van voetbal en sportchirurgie.

Beide heren hadden het lot van de voetbalcarrière van Neymar in hun handen. Bij een mislukking zou er namelijk 111 miljoen, de waarde van één been van Neymar, door het toilet zijn gespoeld. Gelukkig voor de chirurgen, Neymar én PSG, is de operatie goed verlopen.

View post on Twitter

Naar verluidt mist Neymar de rest van het seizoen en zal hij de komende vier maanden gaan revalideren. Denk jij dat hij nog door kan of moet hij de witte doek gaan ophijsen?
Bron: Algemeen Dagblad.
Header: © Twitter PSG.