Ondanks dat het dit weekend goed weer is en je waarschijnlijk buiten wil barbecue├źn, moet je ook iets te doen hebben in de avond. Daarom raden wij de spannende film Bastille Day aan. Met hoofdrolspelers Idris Elba en Richard Madden kan dit alleen maar een fantastische film zijn.

Bastille Day

Het begint met een bomaanslag in Frankrijk. Een zakkenrollen steelt een tas, laat hem liggen en enkele seconden later gaat er een bom af. Natuurlijk wordt hij nu verdacht van het plegen van die aanslag, dus agent Sean Briar (Idris Elba) krijgt de taak om hem te pakken. Dit blijkt niet de moeilijkste taak, maar toch slaat Michael Mason (de zakkenroller) op de vlucht. Al gauw pakt Sean Briar hem op, maar dan blijkt dat hij niet de gene is die achter de aanslag zit. Dit bewijst hij door te laten zien wat zijn kunstje is, maar toch is zijn naam nog niet gezuiverd.

Om zijn fout recht te zetten en zijn onschuld te bewijzen sluit hij zich aan bij het team van Sean Briar, maar hij moet ook nog maar laten blijken dat hij nuttig is. Samen komen ze terecht in een veel groter complot waaruit blijkt dat er meerdere aanslagen aan kunnen komen. Zij moeten dit zien te verhelpen.

Bastille Day

Feel-good gevoel

Dan zal je nu wel denken: iemand oppakken, aanslagen, complotten, maar waar blijft dat feel-good randje dan? Het is leuk om te zien hoe ze deze samenwerking laten slagen en ook dat er af en toe tijd is voor een grapje of ongemakkelijke stilte. Zo kijk je wel een actiefilm, maar kan je toch nog met een gelukkig gevoel gaan slapen. Natuurlijk zorgen de acteurs er ook voor dat de rollen geloofwaardig overkomen, want iemand die in The Bodyguard en Game of Thrones speelt kan er wat van. Hij scoort een 6.3 bij IMDb, dus Bastille Day is een goede keus voor het komende weekend.