Heerlijk. ’s Avonds op de bank ploffen en met één druk op de knop een volledige videotheek aan keuze hebben. Voor iedereen die het hele principe hiervan niet kent: vroeger ging je naar een videotheek om daar na uren dwalen met je keuze in een plastic zakje huiswaarts te keren. Netflix geeft ons de luxe om ditzelfde te doen, maar dan lekker lui vanaf je bank. Daar betaal je dan ook wel wat voor, maar hé, best logisch toch? Tenzij jij één van de duizenden Netflix-parasieten bent die heerlijk meelift op het account van een ander. Is dat het geval, dan heeft je laatste uur misschien geslagen. Netflix opent de jacht op gedeelde accounts en wil ze gaan blokkeren.

Zware tijden voor Netflix

De concurrentie in streaming-wereld neemt op een fors tempo toe. Met de lancering van Apple tv, Disney+, en Videoland lijkt het er op dat Netflix zijn monopoly positie dreigt kwijt te raken. Grote kans dat deze heksenjacht op account-delers hier dan ook mee te maken heeft.

netflix

Hoe gaat Netflix jou vinden?

Netflix gaat bijhouden op welke plekken er gestreamd wordt via een account. Kijkt je broertje in Groningen zijn series terwijl jij in Amsterdam een filmdate hebt dan ziet Netflix dat jij meerdere mensen op één account huist. Is dit écht duidelijk, dan kunnen ze je account tijdelijk blokkeren. Dan heeft ineens niemand meer iets te kijken. Jij niet, je broertje niet en de ex van je zusje ligt er ook meteen uit (werd ook wel tijd).

Voor niets komt de zon op

Met nog steeds elke week een nieuwe lading aan titels denken we dat we Netflix voorlopig nog niet de rug toe moeten keren. Met La Casa de Papel seizoen 4 in opkomst en nog meer dikke series zijn we voorlopig nog wel even zoet. Lift jij mee op het account van een ander, dan wordt het toch eens tijd op eigen benen te gaan staan. Spread your wings en betaal je eigen abonnement.