Goed, er kwamen misschien minder bioscoopfilms uit dan we dit jaar hadden gehoopt.  Netflix liet ons echter niet in de steek. In 2020 was er namelijk meer dan genoeg te zien op Netflix.

Het beste van Netflix in 2020

Of het nou een waargebeurd rechtbankdrama is of juist een brute actiefilm: Netflix zorgde in 2020 voor de nodige toptitels. Dit zijn er drie die je dit jaar nog moet kijken indien je daar nog niet aan toe bent gekomen.

The Devil All The Time

De hoofdrol in The Devil All The Time wordt gespeeld door Tom Holland. Hij speelt Arvin, een jongen die wordt geconfronteerd met ongewilde nieuwe inwoners van zijn stad. Denk aan een politieagent die corrupt blijkt te zijn, een koppel dat voor de nodige terreur zorgt en een dominee die erg op een sekteleider lijkt. Arvin probeert om te gaan met deze personages. Robert Pattinson speelt ook een rol in de film. Door de actie en de grimmige sfeer in de film hoort deze tot één van de Netflix toppers die in 2020 te zien was.

IMDb-score: 7.1

The Trial of the Chicago 7

Aaron Sorkin is onder andere de regisseur van films zoals Steve Jobs en The Social Network. Voor The Trial of the Chicago 7 focust hij ook op mannen die echt hebben bestaan. Grote rellen die in 1968 uitbarstte tussen Amerikaanse burgers en de politie staan centraal in de film. Een kleine groep protestanten wordt namelijk aangeklaagd voor hun rol in de protesten. Onder andere Sacha Baron Cohen speelt mee in deze film, die niet mag ontbreken in de lijst van Netflix toppers van 2020.

IMDb-score: 7.8

Extraction

Chris Hemsworth maakte van Extraction een vette actiefilm, waarin hij een huurling speelt die een ontvoerde zoon moet zien te bevrijden. De film verbrak kijkcijferrecords op Netflix. Goed nieuws van iedereen die fan was van de film, want er is een vervolg aangekondigd. Dat kan na het eerste deel in 2020 zomaar eens de eerste Netflix topper in 2021 worden.

IMDb-score: 6.7