Entertainment

Netflix voegt keigoede Nederlandse thrillerserie toe aan arsenaal

het gouden uur 2

Hou je vast voor een adembenemende achtbaan van spanning en drama, want een eersteklas Nederlandse NPO-serie staat op het punt om explosief te debuteren op Netflix volgende maand. Als je een fan bent van meeslepende misdaadthrillers en zenuwslopende actie, maak je dan klaar om je agenda leeg te maken en je volledig onder te dompelen in de betoverende wereld van 'Het Gouden Uur'.

Netflix: Waar Nederlandse en Belgische successen het scherm veroveren

We weten allemaal dat Nederlandse en Belgische films en series het scherm veroveren met hits als Undercover en Dirty Lines. Bereid je voor, want hier is fantastisch nieuws voor fans van dit genre: Netflix verspilt geen tijd en heeft zojuist aangekondigd dat de zeer geprezen ‘Het Gouden Uur’ binnenkort wordt toegevoegd aan zijn al indrukwekkende line-up.

Spanning en intrige

Omschreven als ‘de beste Nederlandse thrillerserie van het afgelopen jaar’, is ‘Het Gouden Uur’ een nagelbijtende serie die binnen een jaar na zijn debuut bij de Nederlandse Publieke Omroep zijn weg heeft gevonden naar Netflix. Met maar liefst een verbluffende half miljoen kijkers per aflevering was het al een hit op de NPO. Maar hé, we begrijpen dat het leven druk kan zijn en je het misschien hebt gemist – geen zorgen, want nu krijg je de kans om het op Netflix te bekijken.

Duik in het plot van ‘Het Gouden Uur’

Maak je klaar om in de ban te raken, want deze zesdelige thrillerserie volgt de doorgewinterde rechercheur Mardik Sardagh (gespeeld door Nasrdin Dchar). In een tumultueuze periode van terroristische aanslagen in Nederland wordt hij geconfronteerd met een buitengewone zaak: een van zijn jeugdvrienden staat onder verdenking. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) zelfs twijfels over de integriteit van Sardagh. Zou hij mogelijk meer betrokken zijn dan op het eerste gezicht lijkt?

Vanaf 14 september kunnen we allemaal het onbekende betreden met ‘Het Gouden Uur’ op Netflix. De titel verwijst naar het kritieke eerste uur na een aanslag, een tijdsbestek dat het beste én het slechtste in mensen naar boven brengt, zoals de beschrijving ons vertelt. Paniek en angst nemen de hoofdrol over, wat resulteert in een aangrijpend schouwspel.

IMDb geeft ‘Het Gouden Uur’ een uitstekende beoordeling van 7,7/10 op IMDb. Dat is meer dan een duim omhoog – het is een knipoog naar de uitmuntendheid van de serie. Ben je al nieuwsgierig? Goed nieuws, want de trailer is al beschikbaar om te bekijken. Je kunt hem vinden in de YouTube-video hieronder. Dus maak je klaar, want ‘Het Gouden Uur’ staat op het punt je mee te nemen op een spannende rit die je niet zult vergeten.

Watch on YouTube