Op Netflix is een breed scala aan verschillende films te vinden. Ook over de oorlog vind je op Netflix veel films. De meeste gaan over de Tweede Wereldoorlog, maar ook oorlogen die minder bekend zijn, vormen soms het onderwerp voor een film. Dit zijn 5 aanraders.

Deze Netflix films over de oorlog moet je zien

Films over de oorlog op Netflix zitten vaak vol met actie. Denk aan lucht- of zee-operaties en uiteenlopende veldslagen. Tegelijkertijd worden we ons bewust van gebeurtenissen uit de geschiedenis waar we wellicht minder mee bekend waren. Dit zijn vijf toffe aanraders die stuk voor stuk de moeite waard zijn om aan te zetten.

1. Saving Private Ryan

Deze oorlogsfilmklassieker heeft zowel vette actiescènes als een meeslepend plot. De film is van de hand van Steven Spielberg en vanzelfsprekend dus van een hoog niveau. De film begint met de landing van de geallieerden op Normandië tijdens D-Day. We volgen een groep soldaten met een speciale missie. Zij moeten namelijk een bepaalde soldaat vinden, soldaat Ryan. Doordat drie van zijn broers al zijn gesneuveld in de oorlog mag hij als vierde zoon terugkeren naar het thuisfront. De hoofdrollen worden gespeeld door Tom Hanks en Matt Damon. Qua Netflix films over de oorlog is Saving Private Ryan één van de absolute klassiekers. Nog niet gezien? Snel doen.

IMDb-score: 8.6

2. Der Untergang

Der Untergang heet niet voor niets zo. In de film zien we namelijk de laatste tien dagen uit het leven van Hitler. De film werd genomineerd voor een Oscar voor Beste Niet-Engelstalige Film. Voor de film is gebruik gemaakt van vertellingen die Traudl Junge deed. Zij was de secretaresse van Hitler. Veel Netflix films over de oorlog tonen de veldslagen aan het front, maar deze film keert terug naar de bunker en het deel van de ondergang van het Nazi-rijk dat zich in de bunker afspeelde.

IMDb-score: 8.2

3. Beasts of No Nation

In Beasts of No Nation volgen we een groep kindsoldaten. Hoofdpersoon Agu wordt verjaagd uit zijn dorp in een Afrikaans land (dat niet bij naam wordt genoemd). Na lang omzwerven voegt hij zich bij een groep kindsoldaten, die onder leiding staan van een inspirerende en manipulerende ‘Commandant’. Agu wordt al gauw deel van de groep en het duurt niet lang voordat hij opklimt in de rangorde. Hierbij wordt hij geconfronteerd met de wreedheid van (burger)oorlog en alles wat daar bij komt kijken. Onder de Netflix films over de oorlog toont deze film een oorlog waar we wellicht veel minder van weten dan we oorspronkelijk dachten.

IMDb-score: 7.7

4. Midway

Misschien wel één van de beste Netflix films over de oorlog die recent uitkwam is Midway. Deze film gaat over een deel van de Tweede Wereldoorlog die werd uitgevochten bij de Battle of Midway. Dit was een eiland in de Stille Oceaan. Door de cruciale ligging van het eiland is het belangrijk om in handen te hebben. Door de lucht en over het water wordt er dan ook hard gestreden. Onder andere Woody Harrelson, Luke Evans en Nick Jonas zijn te zien in de film.

IMDb-score: 6.7

5. 12 Strong

In 12 Strong volgen we een speciale groep Amerikaanse soldaten die meteen na 9/11 worden uitgezonden naar Afghanistan. Daar moeten ze een stad overnemen en Al Qaeda verslaan. Opvallende aspecten aan de film zijn onder andere dat de gebeurtenissen echt hebben plaatsgevonden en dat de mannen zich deels te paard moeten voortbewegen. Chris Hemsworth speelt de hoofdrol in deze film. Ook 12 Strong moet je vanwege het harde plot en het waargebeurde aspect dus op je lijst van Netflix films over de oorlog zetten.

IMDb-score: 6.6