Op Netflix vind je de film The White Tiger. Hoofdpersoon Balram vertelt in deze Indiaanse-Amerikaanse film over zijn leven en hoe hij uit armoede probeert te ontsnappen door slim te werk te gaan.

The White Tiger op Netflix

Balram groeit op in Laxmangarh in India. Zijn leven bestaat uit armoede en hard werken. Aangezien hij in een lage kaste is geboren, ziet het er niet naar uit dat Balram ooit succesvol en rijk zal worden. Daar komt echter geleidelijk verandering in wanneer hij zich aanmeldt om de chauffeur te worden van Ashrok, de zoon van een rijke zakenman. Zijn leven wordt in The White Tiger meer en meer verbonden met de levens van het familie. Al gauw is hij geen normale chauffeur meer.

The White Tiger

De arme Balram wordt chauffeur van rijke familie

Tijdens één van zijn autoritten wordt Balram overgehaald om Ashrok’s vrouw Pinky te laten rijden. Wanneer zij een dodelijk ongeluk veroorzaakt, laten ze Balram opdraaien voor de schuld, door een bekentenis af te leggen dat hij achter het stuur zat. Meer en meer realiseert Balram zich dat hij stappen moet maken en veranderingen doet doorvoeren, als hij zelf ook een man van macht wil worden. Geweld en intrige voeren al gauw de rode draad in zijn veelbewogen leven. De titel van de film, The White Tiger, verwijst naar de unieke witte tijger, die anders is dan de normale tijger. Balram wil zelf ook uniek worden en zijn arme achtergrond overstijgen.

Film én boek van The White Tiger groot succes

De film is gebaseerd op een boek uit 2008 dat een grote New York Times Bestseller werd. Ook de film zelf doet het goed. Op IMDb heeft The White Tiger een IMDb-score van een 7.2 en de acteur die Balram speelt is genomineerd voor veel prijzen met zijn rol. De film is te zien op Netflix. Daar verschijnen binnenkort nog veel meer aanraders. Check ons overzicht van de vette films die in 2021 op Netflix verschijnen om er achter te komen welke.