Drie hele jaren, dat is hoe lang het stil is geweest vanuit Fargo, North Dakota. Maar het wachten is voorbij. Niet alleen is er een hele dikke trailer gedropt voor het vierde seizoen, ook weten we vanaf wanneer we deze keihard kunnen bingen op Netflix.

Netflix Original: Fargo

Netflix pakte een flinke klapper met het eerste seizoen van Fargo. De Netflix-original serie, gebaseerd op de gelijknamige film uit 1996, was een gigantisch succes. Met een score van 9.1 op IMDb was duidelijk dat ze hier goud in handen hadden. Niet gek dan ook dat er meerdere seizoenen volgden.

Netflix

De verschillende seizoenen van Fargo zijn (bijna) compleet losstaande verhalen en avonturen. Ieder seizoen dekt een apart verhaal. Wat de seizoenen met elkaar gemeen hebben? Ze gaan allemaal over gewaagde keuzes van criminelen die net anders uitpakken dan ze hadden ingecalculeerd. Inmiddels zijn er drie seizoenen geweest en staan de fans te trappelen voor een vierde deel van deze hitserie.

Seizoen 4 is in aantocht

Het lange wachten wordt door Netflix beloond met een vierde seizoen. In dit verhaal gaan we, en dat is nieuw, naar Kansas City, in de jaren vijftig. De sfeer is hier grimmig, met een gangster-oorlog die op de achtergrond woedt. We kijken mee met Loy Cannon. Loy is het hoofd van een Afro-Amerikaanse misdaadfamilie. Hij sluit een deal met de Italiaanse maffia. De wapenstilstand wordt bezegeld met het ruilen van de zonen binnen de families. Riskante keuze die (natuurlijk) helemaal mis gaat.

De rol van Loy Cannon wordt vertolkt door niemand minder dan Chris Rock. De trailer die nu de wereld in is geslingerd ziet er heel strak uit maar verraadt verder weinig van het verhaal. En dat is misschien maar goed ook. Fargo seizoen 4 is vanaf 19 april 2020 te zien op Netflix.