Entertainment

Netflix filmtip: het waargebeurde 12 Strong met Chris Hemsworth

12 Strong

Netflix beschikt over een breed aanbod van oorlogsfilms. Een groot deel van deze films, zoals het recent verschenen Midway, zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen. De film 12 Strong vertelt hoe een groep soldaten in Afghanistan het, met behulp van paarden, moesten opnemen tegen de Taliban.

In 12 Strong volgen we een groep moedige soldaten

De film 12 Strong laat ons kennismaken met de ‘5e Special Forces groep’ van het Amerikaanse leger. Meteen na de gebeurtenissen tijdens 9/11 werden zij naar Afghanistan gestuurd. Hun missie is het verslaan van Al Qaida en de stad Mazar-e Sharif over te nemen, zodat ze met Amerika kunnen communiceren en doelwitten kunnen aanwijzen. Waar de film zich sterk onderscheidt van andere oorlogsfilms is de manier waarop de soldaten zich voortbewegen. Ze maken namelijk geen gebruik van tanks of auto’s, maar van paarden.

Soldaten te paard

Die paarden blijken nog een behoorlijke uitdaging te zijn. Niet alle mannen zijn namelijk ervaren met het berijden van een paard: laat staan in een omgeving waarin explosies en vijanden op de loer liggen. De twaalf nemen het bovendien op tegen een gigantische overmacht. Het feit dat de gebeurtenissen in 12 Strong echt zijn gebeurd, voegt een extra dimensie toe aan de film. Op IMDb wist de film een 6.5 te krijgen.

Chris Hemsworth neemt de leiding

Een film over paarden saai? Nee, bewijst 12 Strong al gauw. Eén blik op de trailer leert ons dat de twaalf soldaten het nog zwaar zullen krijgen op hun missie. Chris Hemsworth speelt de leider van de afgevaardigden. 12 Strong is hiermee niet de enige Netflix film waarin de acteur te zien is. Zo zagen we hem recent ook al in Extraction. Extraction kon met hoge kijkcijfers op een gigantische première rekenen. De film staat dan dus ook in de lijst met 10 best bekeken films op Netflix van dit moment. Check de trailer van 12 Strong hieronder of kijk de film op Netflix om te zien hoe het afloopt met de soldaten.

Watch on YouTube