Uncategorized

NASA is op zoek naar iemand die de aarde beschermt tegen buitenaards leven

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa is hard op zoek naar een ‘hoofd planetaire bescherming’. Er wordt dan van je verwacht dat je de aarde beschermt tegen buitenaards leven. We hebben het hier niet over aliens, maar over bacteriën en andere deeltjes die ruimtevoertuigen als voorbeeld meenemen naar de aarde. Voor deze baan ontvang je ook nog is een riant salaris, namelijk tussen de 124.000 en 187.000 dollar per jaar.

Vacature

Tijdens deze baan houd je je vooral bezig met het tegengaan van biologische vervuiling bij ruimtemissies. Dat betekent dat onder andere robots en raketten geen organismen of bacteriën van de aarde naar de ruimte brengen, of andersom. Wanneer een aardse bacterie of microbe zich permanent op een andere planeet vestigt, kan dat de ruimte-onderzoek beïnvloeden. Volgens Catherine Conly, huidige hoofd planetaire bescherming, kan het zijn dat er dan onterecht buitenaards leven wordt gevonden.

Kennis

Als hoofd van de planetaire bescherming moet je bij elke ruimtemissie inschatten hoe groot het risico op vervuiling is. Dus is het van belang dat je uitgebreide kennis hebt van ruimtevaart, wiskunde, natuurkunde en techniek.

De baan

In 1967 werd de baan gecreëerd nadat de Verenigde Staten een internationaal verdrag voor de ruimtevaart hadden getekend. Hierin staat dat de kans op vervuiling tijdens een ruimtemissie niet groter mag zijn dan 1 op 10.000.

De meest geschikte kandidaat krijgt een driejarig contract bij NASA. Helaas voor alle Nederlanders kan je niet solliciteren. Want de vacature is alleen beschikbaar voor Amerikanen. Gelukkig is er wel een Europese hoofd van planetaire bescherming. Wie weet komt daar binnenkort nog een vacature vrij.

Bron: NOS