Uncategorized

NASA heeft het wiel letterlijk opnieuw uitgevonden

NASA

Omdat NASA eindeloos zal blijven doorgaan met het verleggen van de grenzen van exploratie voelde het de noodzaak om het wiel letterlijk opnieuw uit te vinden. Eerder gingen de nodige banden al verloren bij expedities van de Mars Curiosity op het woeste Marslandschap. Gelukkig hebben ze bij NASA geen tekort aan briljante geesten, en vandaar dat wij jullie kunnen mededelen dat zij erin zijn geslaagd om “superelastische” banden te ontwerpen op basis van maliënkolder:

Watch on YouTube

Maliënkolder

Deze niet-pneumatische band is bestand tegen meer vervorming en buitenaards misbruik dan elke andere optie die er is. Deze banden van nikkel-titaniumlegering bieden de mogelijkheid om zowel dwars door het grillige landschap van Mars te rijden als om een enorme hoeveelheid flexibiliteit te bieden. Ze kunnen tot 10 procent vervormen zonder hun vorm te verliezen.

The use of shape memory alloy in radial stiffeners provides even more load carrying potential

Hoewel deze futuristische verkenningsbanden niet op de volgende rover worden geplaatst voor het eerstvolgende retourtje naar de rode planeet, mogen we ze wel op voertuigen verwachten die zijn uitgerust om ons zonnestelsel te verkennen, of zelfs hier op onze thuisplaneet in de nabije toekomst.

Bron: HiConsumption