Had je al gelezen over het effect dat een Fast & Furious-film op jouw rijgedrag kan hebben? Wanneer je helemaal bent opgehyped en jij je helemaal Vin Diesel achter het stuur voelt, is het natuurlijk nog mooier als er een soundtrack uit de speakers blaast die hier naadloos op aansluit! Vandaar dat YouTuber Stan Lejay een apparaat heeft uitgevonden die de muzikale orkestratie synchroniseert met hoe hard de auto rijdt! Check it out:

Muziek in Auto

Het idee is vrij eenvoudig: wanneer Stan zich vreedzaam in zijn auto over de weg begeeft, is de muziek die het infotainmentsysteem speelt leuk en gereserveerd. Maar wanneer hij ‘m even plankt verandert de muziek in iets agressiever – compleet in lijn met de nieuwe rijstijl. Hij kreeg dit trucje eerder voor elkaar in een Fiat met een CAN-bus systeem¬†– waarmee alle elektronische apparaten in de auto constant met elkaar communiceren – en voor zijn huidige oude (Can-bus-loze) Subaru werkt het op iets dat zich een¬†Subaru Select Monitor v1 (SSM1) noemt.

De nieuwe muziek wordt geselecteerd door een meting van de positie van het pedaal, zodoende wordt de agressieve modus automatisch geactiveerd wanneer je een beetje gas geeft. De hardware die hij hiervoor gebruikte? Een Asus Tinkerboard en een Raspberry Pi met een 7 ” scherm en een Shield dat kan communiceren met CAN en SSM1. Hier demonstreert hij het nogmaals in zijn Fiat