Mocht je je nog steeds zuur voelen over die onverdiende boete die je afgelopen zomer hebt gepakt, ga jezelf dan ten rade of dit mogelijk ergens rond de release van ‘The Fate Of The Furious’ was. Uit een nieuw onderzoek, gepubliceerd in The New York Times, blijkt dat mensen sneller gaan rijden dan ze normaal zouden doen, wanneer ze naar een productie van de Fast and the Furious-franchise hebben gekeken!

“Sorry meneer de agent, heb net ‘Fast en Furious’ gekeken”

paul walker follow for follow GIF

“Ah vandaar, dikke film, rij dan maar door”

Onderzoek

De Times-studie, geleid door Anupam B. Jena – een universitair hoofddocent aan de Harvard Medical School – ontdekte dat ‘snelheidsovertredingen’ in een voorbeeldprovincie toenamen na de release van drie ‘Fast and Furious’-films.┬áDe studie onderzocht 192.892 snelheidsovertredingen die zijn opgenomen in Montgomery County, Maryland, tussen 2012 en 2017. Het bleek dat in de drie weekenden na de release van een “Fast and Furious” -film, vergeleken met de drie voorgaande weekenden, de ticketsnelheden met bijna 20 procent, “tot een gemiddelde van 30 kilometer per uur boven de snelheidslimiet van 25 km/u.”

fast and furious cars GIF

“Extreem snel rijden” is volgens de studie ook op dezelfde manier drastisch toegenomen. Het percentage bestuurders dat werd belast met het rijden met meer dan 65 kilometer per uur boven de snelheidslimiet was bijna verdubbeld. Uit het onderzoek bleek dat snelheidsduivels vaak ook binnen 3 kilometer van bioscopen aan het planken waren. Waardoor er wordt gesuggereerd dat er sprake is van snelheidsovertredingen “veroorzaakt door bioscoopbezoek”.

2020

“The Fate of the Furious,” de achtste en nieuwste film in de serie, kwam afgelopen zomer in de bioscoop. De release van de negende film in de reeks is een jaar uitgesteld tot april 2020!