Het koude natte Nederland lijkt eindelijk weer plaats te maken voor een heerlijk zomers zonnetje en bovenal drogen wegen. Niets is lekkerder dan met dit weer op de motor te stappen. Natuurlijk willen we er dit seizoen weer goed bij zitten op de motor. Comfortabele en goed uitziende motorkleding is dan ook een must.

We namen een bezoek aan Biker Outfit, dé motorkleding specialist van Nederland gevestigd in Amsterdam Noord. Een winkel, of beter gezegd een warenhuis van meer dan 1200 m²(!) bestaande uit twee verdiepingen vol met motorkleding en dan met name in de segmenten sport, tour, en urban. Naast de topmerken REV’IT!, Shoei, Schuberth, Dainese en Alpinestars kom je ook relatief onbekende merken tegen die nergens anders getoond worden.

En wat ook mooi is, je kan gratis voor de deur parkeren én ze zijn ook gewoon open op zondag!

P1000131 P1000156

Bij binnenkomst werden we vriendelijke ontvangen door Peter en kregen we een heerlijk bakkie koffie aangeboden, een mooi begin van de middag. Na een kort praatje over de zaak vertelden wij onze wensen. Het was tijd voor nieuwe motorkleding, onder andere een nieuwe helm, een motorpak, motorlaarzen en handschoenen. Daarnaast wilden we ook een comfortabele ‘casual’ motorjas, een motorjeans en schoenen voor als we niet op een racer zitten. We kregen al gauw door dat we bij Biker Outfit bij het juiste adres waren.

De juiste helm uitzoeken

Als eerste gingen we voor een nieuwe helm. Op de begane grond vind je een imposante helmen studio waar alle helmen te zien, voelen en te passen zijn. Van premium helmen tot de goedkopere helmen, je vind er alles. Op de donderdagavond is het ook mogelijk om de binnenkant van je Shoei helm speciaal op maat te laten maken door één van de experts.

P1000239 P1000246

De juiste helm uitzoeken is nog een aardig karwei. De eerste helm die we pasten zat eigenlijk gelijk goed (dachten wij). Alleen kregen we meteen te horen dat als een nieuwe helm gelijk comfortabel zit, hij te groot is. Door middel van een kleine demonstratie liet de verkoper dat zien, terwijl ik mijn hoofd stil moest houden trok hij de helm met gemak alle kanten op. Een nieuwe helm hoort strak te zitten maar niet zo strak dat je hoofdpijn krijgt.

Zit je nieuwe helm comfortabel dan is hij te groot

We waren in dubio, een integraalhelm of een systeemhelm? Een systeemhelm is een dichte helm waarvan je het kinstuk open kan zetten. Ideaal voor wat frisse lucht als je bijvoorbeeld stil staat bij het verkeerslicht. Wel maakt de helm iets meer geluid door de wind. Een intergraal helm is daarentegen wat stiller maar wel weer warm in de zomermaanden. Uiteindelijk speelt de persoonlijke voorkeur uiteraard een belangrijke rol bij het maken van een keuze tussen een systeemhelm en een integraalhelm. Wij hebben gekozen voor een matzwarte integraalhelm, de Shoei GT-Air II.

P1000248 P1000250

De motorjeans van REV’IT!

We waren opzoek naar een motorbroek, maar wel een die lijkt op een casual spijkerbroek. Na goede advies kwamen we uiteindelijk bij de motorjeans van REV’IT!

Wat deze broeken zo speciaal maakt is onder andere de fit, want eerlijk gezegd zat deze broek nog beter dan onze normale spijkerbroek en hadden we het gevoel dat we er de hele dag in konden lopen. Het slijtvaste materiaal van deze motorjeans is op een unieke methode geweven waardoor je een optimaal evenwicht hebt tussen comfort en bescherming. De verkoper kwam met een leuke demonstratie om te laten zien hoe sterk het materiaal is. Ze hadden een kleine snede gemaakt is hetzelfde materiaal waar de motorkleding van gemaakt is en aan ons de taak om het kapot te scheuren. Dat lukte natuurlijk niet!

Wat de motorjeans helemaal uniek maakt zijn de SEESMART™-protectors. Deze hele dunne knie-protectors voel je bijna niet zitten, geen lompe kniebeschermer maar een superdunne, flexibele en volledig geventileerde CE-level 1-gecertificeerde protector. Het lijkt alsof deze protectors niks voorstellen maar ze absorberen evenveel – misschien zelfs meer – energie als de traditionele, harde en onhandige protectors van vroeger.

P1000167 P1000188 P1000179 P1000190

De winkel van Biker Outfit

Casual motorkleding ziet er goed uit, maar niet op elke motorfiets. Op een racer heb je natuurlijk een sportiever motorpak nodig. Bij Biker Outfit kan je meteen voelen hoe deze zit als je op een motor zit. In de winkel staat namelijk het frame van een motor, je voelt en ziet direct hoe het pak zit.

P1000217 P1000198

Op de begane grond vind je onder andere de nieuwste collectie helmen maar kan je ook terecht voor een paar goede motorlaarzen of schoenen. Het is als het ware een kleine schoenenzaak in een grotere winkel. Van casual schoenen tot de sportieve motorlaars, Biker Outfit heeft het allemaal.

De eerste verdieping is het meest indrukwekkend. Van Goretex jassen, functionele adventure jassen en One-Piece motorpakken tot rekken vol met motorhandschoenen, zonnebrillen en kleine motoraccessoires.

Kortom, als motorrijder moet je een keer bij Biker Outfit geweest zijn. Ook als beginnende motorrijder met een beperkt budget kan je kiezen uit talloze “partij” aanbiedingen en/of uit de Rev’it samples die 50% goedkoper zijn dan de reguliere collectie. En heb je geen tijd om langs te komen dan kan je natuurlijk altijd een kijkje nemen op de webshop van Biker Outfit.

En vergeet niet om altijd even te vragen naar de speciale Biker Outfit prijs!

GSF850-7 Biker Outfit3