Entertainment

Motorbestuurder krijgt in één keer een boete van $58,000

boete

Het kan wel eens gebeuren dat je de wet overtreedt, maar de meesten onder ons leggen dat niet zelf vast. Nou deze filmende motormuis pakte het toch even iets anders aan. Dit kan je ook zeker zien aan de boete die hij ontving.

Man krijgt boete omdat hij alles filmde

Australië is op zichzelf al een raar land met dieren die overal loslopen en spinnen de grootte van honden. En als je dan ook nog een situatie hebt met iemand die totaal niet nadenkt wordt het al snel komisch. Want deze man had echt wel even wat beter na kunnen denken als je dan tóch de wet overtreedt.

Deze beginnende motorbestuurder was volgens politie onderweg naar een rijschool waar hij lessen zou volgen die hem assisteren in het worden van een veiligere bestuurder. Onderweg werd de man aangehouden door de politie omdat hij 162 km/u ging op een weg waar je 80 km/u mag. Maar daar blijft het zeker niet bij.

De politie besloot na de aanhouding om de beelden te bekijken die waren geschoten met de GoPro van de bestuurder zelf. Op deze beelden was te zien dat hij nog een heel aantal wet overtredingen had ondergaan. Zoals gewoonlijk rijden met snelheden boven de 200 km/u. Hierdoor heeft de politie deze man beboet voor 41 andere snelheidsboetes waaronder veertien charges van gevaarlijk rijden. Ook kreeg de man nog buiten de snelheidsboete nog zes verkeersboetes.

Op de camera van de man was ook te zien hoe hij zich bevond in een kamer vol met illegale cannabisplanten. Uiteindelijk telden de boetes samen een bedrag van A$77,000 wat omgerekend ruim 59.000 dollar is. (Als je dit al veel vindt moet je is kijken naar de duurste verkeersboete ooit)

Dus een kleine tip voor jullie lezers, houd je gewoon aan de wetten. Als je toch besluit dit niet te doen, zorg ervoor dat er geen GoPro op je borst zit vast geplakt!