Mortal Kombat is de hoeksteen waarop onze morbide fascinatie is gebouwd. Dit tweepersoons vechtspel is gewelddadig, bloederig en heeft mogelijk de beste soundtrack ooit. Mortal Kombat nummer elf ligt bijna in de winkel. De nieuwe iteratie lijkt het geweld naar stand tien te draaien. Eerder bleek dit uit de compilatievideo van alle nieuwe fatalities die onlangs online kwam en nu nogmaals met de entree van Kabal – de Sand Man van MK:

Kabal in Mortal Kombat

Iedereen die Mortal Kombat 3 heeft gespeeld weet wie Kabal is. Kabal is een voormalige Black Dragon-handhaver die Revenant draaide. Door een akkefietje met Outworld-keizer Shao Kahn’s uitroeiingscorps raakte zijn gezicht misvormd, waardoor gedoemd is tot het dragen van een beademingsmasker. Wat hem er weer uit doet zien als een van de Sand People uit Star Wars. Hij is herrezen als een verwrongen, slechte versie van hemzelf, die nu de Netherrealm dient en belooft alle andere rijken te vernietigen.

Gezien zijn introductie gaan spelers nog veel plezier aan hem beleven, zeker omdat Kabal een van de meest krachtige personages in Mortal Kombat 3 en de reboot van 2011 was! Warner Bros. Interactive en NetherRealm Studios lanceren Mortal Kombat (11) 23 april 2019 op de Nintendo Switch, PS4, PC en Xbox One. Je kunt de game vooraf reserveren om toegang te krijgen tot de bèta, beschikbaar op 28 maart 2019, evenals het in de game speelbare personage Shao Kahn.