Mortal Kombat is de hoeksteen waarop onze morbide fascinatie is gebouwd. Dit tweepersoons vechtspel is gewelddadig, bloederig en heeft mogelijk de beste soundtrack ooit. Mortal Kombat nummer elf ligt bijna in de winkel. De nieuwe iteratie lijkt het geweld naar stand tien te draaien. Dit blijkt uit de compilatievideo van alle nieuwe fatalities die onlangs online is gekomen.

Fatalities

Mortal Kombat is een videospel waar twee personages tegen elkaar vechten tot nog maar één overeind staat. Wat dit spel zo spectaculair maakt zijn de zogeheten fatalities. Hierbij ziet de speler een animatie waarbij één van de twee personages op een overdreven wijze wordt afgerekend. Mortal Kombat elf lanceert op 23 april 2019 voor de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, en PC. wij gaan dus maar alvast beginnen met rek-en-strek oefeningen voor onze vingers. In de onderstaande video kunnen we genieten van de nieuwe finishing moves die we straks kunnen uitvoeren.

Orgineel

De originele arcade versie van Mortal Kombat uit 1992 wist controversie op zich te halen dankzij deze fatalities. Het spel zou de kneedbare breinen van onze de jeugd corrupt maken. Uit eigen ervaring durven wij te zeggen dat het spelen van dit opfokkende vechtspel geen langblijvend effect heeft op onze mentale gezondheid. We hebben enkel een vreemde fascinatie voor de nieuwe Netflix documentaire over Amerikaanse seriemoordenaar Ted Bundy.

De fatalities uit de orginele versie zijn echter niets bij de finishing moves uit de elfde iteratie van het spel. Ter vergelijking – of nostalgie – kunnen we hieronder kijken naar de fatalities uit de eerste Mortal Kombat.