Waar vroeger molens gebouwd werden om het water op de juiste plek te krijgen, is deze molen nu omgebouwd tot woonhuis. En niet zomaar een woonhuis, maar een enorme woonruimte met een nog groter stuk land erbij. Hollandser dan dit kun je eigenlijk niet wonen, omdat je letterlijk in een molen woont. Dit huis op Funda staat nu te koop en verdient een kijkje van dichterbij.

Huis op Funda: enorme molen

Deze gerestaureerde molen staat in het midden van het Groene Hart tussen de weilanden. Hierdoor heb je dus een comfortabele locatie te pakken, op een half uurtje bereikbaar van de grote steden. Hij is al in 1870 gebouwd, maar door de restauratie ziet hij er weer uit als nieuw. Vanuit elke kant in dit huis op Funda heb je uitzicht op het weiland en de grazende koeien. Dit geeft het een oer-Hollands en boerse sfeertje, midden tussen de grote steden. Je hebt met zo’n grote tuin dan ook plek zat om je eigen kroeg te bouwen.

huis op funda

De binnenkant

Van buiten is het een plaatje, maar ook van binnen is dit huis op Funda een toonbeeld van luxe. Er is aan beide kanten van de begane grond een uitbouw geplaatst, waardoor er veel ruimte is ontstaan. De ene uitbouw is nu in gebruik als ruime woonkeuken. Vanuit die keuken kun je naar de oorspronkelijke romp van de molen, die achthoekig is met een doorsnede van 6,2m.

De andere uitbouw kan gebruikt worden als gastenverblijf met eigen douche en toilet. Dit kun je natuurlijk ook inrichten voor eigen gebruik, zoals een hobbyruimte of kantoor.

Boven de begane grond zitten nog maar liefst vijf verdiepingen waar je gebruik van kunt maken. De mooiste badkamer van dit huis op Funda is op de eerste verdieping, met lekker ligbad en dubbele wastafels.

huis op Funda

De tweede verdieping is een royale woonkamer die over de hele oppervlakte van de verdieping gaat. Hieromheen loopt de stelling rondom de hele molen, waardoor je buiten een rondje om de molen op hoogte kunt lopen.

De derde verdieping is voor de royale slaapkamer, waar nog ouderwetse onderdelen van de molen duidelijk aanwezig zijn. Hier is ook een apart toilet. Nog een verdieping daarboven zit je al hoog, maar heb je nog wel 17 vierkante meter aan slaapruimte, mét wastafel.

huis op funda

De vijfde verdieping dient als klapzolder van de molen. Hier kun je spullen opslaan, maar zie je ook nog veel materiaal van de korenmolen terug. Dit huis op Funda maalt geen koren meer, maar de wieken van de molen draaien nog wel. Vandaar dat dit mechanisme intact is gebleven.

huis op funda

De molen staat te koop voor €1.095.000 op Funda. Je moet het geld maar hebben, maar dan heb je wel een flink aantal verdiepingen in een gebouw met geschiedenis. Daarbij komt dat de restauratie pas sinds 2018 is afgerond en je dus voorlopig gebakken zit hiermee.