Alleen al het idee van in een café ergens een biertje drinken aan de bar lijkt eeuwen geleden. Als straks de kroegen weer opengaan zullen mensen verbaasd om zich heen kijken. De herinnering van dat echte kroeg-gevoel begint steeds meer te vervagen, maar niet voor dit Britse stel. De man des huizes heeft het gat van het café opgevuld met zijn eigen café in de achtertuin.

De eigen kroeg

De Britse David werkt in de bouw, die ook in Engeland voor een groot deel stilligt. Dit betekent dat ook hij al weken thuis zit. Dat  betekent overigens niet dat hij stilzit, integendeel. Hij was al voor de lockdown begonnen aan het bouwen van zijn eigen bar, maar heeft nu alle tijd om door te pakken en hem af te maken. Hij heeft hem gebouwd om de overleden ouders van zijn vrouw te eren. Zij hadden een café dat The Mitre heette. Niet geheel toevallig heeft dit zelfgebouwde kroeg dezelfde naam. Boven de bar hangt dan ook een foto van de ouders van Amanda, de vrouw van David.

kroeg

Goedkope klus

Aan materialen is David niet zoveel kwijt geweest. In totaal kostte het materiaal dat gebruikt is voor het bouwen van de kroeg 2000 pond. Dat klinkt als veel geld, maar als je ziet waar het huisje allemaal uit bestaat zou iedereen wel zo’n eigen café willen hebben. Kwestie van goed inkopen doen en zorgen voor het juiste gereedschap. Het ziet er dan ook wel uit als een echte kroeg, inclusief details als een dartbord, karaoke-set en barkrukken.

kroeg

Versiering voor het echte gevoel

Om het gevoel te hebben dat je daadwerkelijk in een originele kroeg bent, heeft de maker veel tijd en energie gestopt in de decoratie van het geheel. Zo zitten er 22.000 pennies op de muren, die kleine muntjes zijn zelf opgeplakt door David en Amanda. Ook is er een grote variatie aan bierviltjes en ouderwetse borden te vinden in de zelfgemaakte kroeg. Bij schemering met wat kaarsen aan is het op die manier amper te onderscheiden van het café waar je normaal gesproken altijd zat. Nu is het bijna jammer als je weer naar de echte kroeg kan.

kroeg