De kroeg is voor velen onder ons een favoriete plek. Niet alleen ben je even weg uit je huis, je hebt ook nog eens je vrienden om je heen én het vloeibare goud stroomt rijkelijk uit de tapleidingen. Wat wil een man nog meer? Het enige nadeel is de weg terug naar huis die, soms rollend, een onmogelijke opgave lijkt te zijn. Daar bedacht deze man een oplossing op, hij bouwde de perfecte bruine kroeg, in zijn eigen achtertuin.

De eigen kroeg

De Britse David werkt in de bouw, die ook in Engeland voor een groot deel stilligt. Dit betekent dat ook hij al weken thuis zit. Dat  betekent overigens niet dat hij stilzit, integendeel. Hij was al voor de lockdown begonnen aan het bouwen van zijn eigen bar, maar heeft nu alle tijd om door te pakken en hem af te maken. Hij heeft hem gebouwd om de overleden ouders van zijn vrouw te eren. Zij hadden een café dat The Mitre heette. Niet geheel toevallig heeft dit zelfgebouwde kroeg dezelfde naam. Boven de bar hangt dan ook een foto van de ouders van Amanda, de vrouw van David.

kroeg

Goedkope klus

Aan materialen is David niet zoveel kwijt geweest. In totaal kostte het materiaal dat gebruikt is voor het bouwen van de kroeg 2000 pond. Dat klinkt als veel geld, maar als je ziet waar het huisje allemaal uit bestaat zou iedereen wel zo’n eigen café willen hebben. Kwestie van goed inkopen doen en zorgen voor het juiste gereedschap. Het ziet er dan ook wel uit als een echte kroeg, inclusief details als een dartbord, karaoke-set en barkrukken.

kroeg

Versiering voor het echte gevoel

Om het gevoel te hebben dat je daadwerkelijk in een originele kroeg bent, heeft de maker veel tijd en energie gestopt in de decoratie van het geheel. Zo zitten er 22.000 pennies op de muren, die kleine muntjes zijn zelf opgeplakt door David en Amanda. Ook is er een grote variatie aan bierviltjes en ouderwetse borden te vinden in de zelfgemaakte kroeg. Bij schemering met wat kaarsen aan is het op die manier amper te onderscheiden van het café waar je normaal gesproken altijd zat. Nu is het bijna jammer als je weer naar de echte kroeg kan.

kroeg