Entertainment

Dit Amerikaanse model is de nieuwe Miss Universe

Miss Universe 2023

Het was weer een festijn van vrouwelijk schoon tijdens de Miss Universe 2023. Eén dame spande de kroon: de knappe R’Bonney Gabriel is de nieuwe Miss Universe 2023. Genoeg reden om haar even in het zonnetje te zetten.

R’Bonney Gabriel gekroond tot Miss Universe 2023

Maar liefst 83 dames, waaronder de Nederlandse Ona Moody, streden om de titel van Miss Universe 2023. Het Amerikaanse model R’Bonney Gabriel trok aan het langste eind.

View post on Twitter

De 28-jarige Texaanse schone werd door de winnares van vorig jaar, Harnaaz Sandhu uit India, gekroond tot winnares van de 71e editie. Amanda Dudamel (23) uit Venezuela eindigde op de tweede plaats en Andreína Martínez (25) uit de Dominicaanse Republiek sloot de top drie af.

Wie is R’Bonney Gabriel?

De Amerikaanse R’Bonney Gabriel is geboren in Houston, Texas. Buiten het feit dat ze beschikt over een goede dosis beauty, heeft ze ook een flinke portie brains. Het 28-jarige model heeft een bachelor in modedesign en runt een eigen bedrijf. Bovendien is ze fervent strijder van ‘groen’. Zo is de Amerikaanse erg actief rondom het milieu en alles wat met duurzaam textiel te maken heeft.

Typerend voor R’Bonney droeg de Texaanse tijdens de wedstrijd nog een zelfgemaakte rode cape. “Als het niet nu is, wanneer dan wel?”, stond daarop geschreven. Al benadrukt de cape wat ons betreft ook haar uiterlijk vertoon. Want één ding is zeker: R’Bonney Gabriel, de kersverse Miss Universe 2023, is ook superknap:

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

View post on Instagram