De Vlaamse Daphne Nivelles werd onlangs gekroond tot Miss Exclusive 2022. Dit is een Belgische schoonheidswedstrijd waar minder de focus wordt gelegd op het uiterlijk, maar ook bijvoorbeeld op zorg voor het milieu en klimaat.

Miss Exclusive 2022

Afgelopen weekend werd Daphne Nivelles gekroond tot Miss Exclusive 2022.  Hierdoor mag ze ook meedoen aan de internationale verkiezing van Miss Earth. Deze verkiezing is opgezet vanuit het idee dat een misstitel leidt tot een grote media-aandacht. Deze aandacht kan voor een goed doel worden ingezet. Mocht Daphne deze titel winnen moet ze zich in te zetten voor het milieu en de bescherming van de aarde. De winst van Daphne ging niet zonder slag of stoot. Tijdens het laatste moment waarop ze moest praten kreeg ze een black-out: “iets wat me nog nooit is overkomen”, vertelde ze na afloop. Daarnaast kun je als winnares een mooi cadeau verwachten. Daphne gaat naar huis met een prijzenpakket ter waarde van 35.000 euro aan kleding, schoenen en diverse accessoires. Ook kreeg ze een kroon, al moest die na afloop alweer terug naar het atelier.

Daphne Nivelles laat kroon vallen live op tv

Toen de 21-jarige Daphne Nivelles als winnares uit de bus kwam ging het meteen mis. Ze nam de kroon met een waarde 28.000 euro in ontvangst, maar nadat ze een stap naar voren zette viel de kroon van haar hoofd. “Vanwege de confetti die op het podium belandde, was het daar een beetje glad”, verklaart organisator Ken Stevens. “Daphné verloor ietwat haar evenwicht. Onze nieuwe miss viel gelukkig niet, de kroon deed dat helaas wel.” Hierdoor is de peperdure kroon beschadigd. “Binnen enkele dagen bekijken we dan ook met de ontwerper en de verzekering hoe we dit kunnen oplossen.” Wat maakt het ook uit. Bekijk hieronder een aantal mooie foto’s van de nieuwe Miss Exclusive: