Max Verstappen heeft aan het langste eind getrokken. Na een uitermate saaie race in Abu Dhabi maakte de knotsgekke laatste ronde het verschil. Iedereen in kamp Lewis zat in zak en as. Wij hebben een leuk idee: misschien is deze miniatuurversie van Hamilton’s F1-auto misschien wel een leuk cadeau. Hiermee kun je ze troosten en bedanken voor een geweldig seizoen. Je moet voor het schaalmodel wel heel erg diep in de buidel tasten.

Miniatuurversie van Hamilton’s F1-auto

Voor alle Lewis Hamilton fans in Nederland hebben we iets leuks gevonden. Misschien zelfs als je geen Hamilton fan bent, wil je deze aan je collectie toevoegen. Een speciale miniatuurversie van Hamilton’s F1-auto staat nu te koop. Het is een replica van de kampioensauto uit 2020. Een goed aandenken naar de betere tijden van Mercedes.

Minitauurversie Hamilton's F1-auto

Perfect afgewerkt met oog voor details

Het 1:4 schaalmodel is tot in de minuscule puntje handmatig afgewerkt door Amalgam Collection. De replica op kwartformaat van Lewis Hamilton’s Mercedes-AMG F1 W11 EQ Performance-auto werd gemaakt in opdracht van het Mercedes Petronas F1-team. Hoewel het schaalmodel slechts 125 centimeter lang is, kunnen de foto’s je doen geloven dat het de echte wagen is. De aandacht voor detail op dit model is adembenemend.

Miniatuurversie Hamilton's F1-auto

De schaalmodellen kosten een godsvermogen

De realisatie van het eerste schaalmodel nam 4500 uur in beslag. In totaal worden zes miniatuurversies van Hamilton’s F1-auto gemaakt. Omdat elk kleine detail van de wagen moet worden nagemaakt, is de verwachting dat er nog zo’n 450 uur aan elke auto moet worden besteed. De schaalmodellen worden per stuk verkocht voor een absurde 35.000 dollar. Naast de 1:4 modellen heeft het bedrijf ook nog een aantal 1:18 modellen te koop én een stuurwiel van Mercedes op ware grootte.

Wil je nou zelf een miniatuurversie van een F1-auto bouwen? Check dan de 6 tofste LEGO-bouwsets voor de échte man. Wie zegt dat LEGO voor kinderen is?