Je ziet STOX Energy Socks steeds vaker verschijnen, nu nog vooral bij hardlopers maar daar kan binnenkort zomaar verandering in komen! STOX heeft hoge compressiekousen tot net onder de knie ontwikkeld om vermoeide benen tegen te gaan. Niet alleen gaan ze vermoeide benen tegen, ook wordt spierpijn verminderd en helpen ze bij het herstellen van blessures.

De sokken van STOX Energy Socks zijn niet alleen ideaal voor de sporters onder ons, ook mensen met een staand beroep en mensen die veel reizen hebben baat bij deze sokken.

Er zijn vier verschillende varianten: STOX Work, STOX Sports Running, STOX Sports Recovery en STOX Travel. Elk paar sokken heeft z’n eigen eigenschappen. Zo zorgen STOX Work Socks voor een optimale bloedcirculatie in de benen en een maximale zuurstofcapaciteit naar de spieren, STOX Running Socks en STOX Recovery Socks hebben dezelfde eigenschappen maar stimuleren ook de verwijdering van afvalstoffen, wat het herstel versnelt en de kans op spierpijn vermindert, heel fijn!

Ook de STOX Travel Socks zorgen voor een optimale bloedcirculatie en een maximale zuurstofcapaciteit naar de spieren. De extreem ademende stoffen van de Travel Socks reguleren ook nog eens de temperatuur van de voeten en benen, geen koude voeten meer tijdens het vliegen! Alle sokken hebben een naadloze teenstuk voor comfort in de schoenen.

Natuurlijk moesten we ze zelf wel even testen!

01

Via een handige tool kan je op de website van STOX checken welke maat sokken je nodig hebt, wij hadden maat L nodig! We hebben 3 verschillende STOX Energy Socks geprobeerd. Alle 3 de paar sokken zagen er kwalitatief erg goed uit. In de doos zit ook een gebruiksaanwijzing, want het zijn natuurlijk geen normale sokken. In de gebruiksaanwijzing staat onder andere hoe je de sokken aan moet doen en hoe je ze moet wassen.

Als eerste probeerden we de STOX Recovery Socks. Qua pasvorm zitten de sokken als gegoten (grote voeten;)!), maar het is eerlijk gezegd wel even wennen om hoge sokken te dragen. Je voelt de sokken echt om je kuiten zitten, de sokken bieden wel echt steun aan je enkels en je voelt de lichte druk op de kuiten. De STOX Recovery Socks zitten wat strakker dan de andere sokken die we gepast hebben.

De STOX Work Socks zagen er het minst flitsend uit, deze waren namelijk helemaal zwart. Ideaal voor tijdens staand werk! De Work Socks voelen wat dunner aan en zijn minder strak dan de Recovery Socks en wat dus ook weer fijner is tijdens het werk. We hebben de sokken een dag gedragen tijdens een dag de stad in met de vrouw.. Ideaal! Je benen voelen echt veel minder vermoeiend aan dan dat ze normaal doen!

De lekkere dikke STOX Skiing Socks zaten heerlijk! We hebben helaas geen tijd gehad om ergens een sneeuwtop af te skiën maar we kunnen ons wel voorstellen dat deze sokken perfect zijn voor de wintersport, lekker warm en naadloos!

Conclusie
Eerlijk is eerlijk, heel aantrekkelijk is het niet als je na het hardlopen op de bank ligt met 2 paar blauwe sokken tot aan je knieholtes (misschien volgende keer toch een joggingbroek aan doen!). Desondanks ziet het design er wel uit alsof er over na gedacht is, felle kleuren of minimalistisch, bij STOX hebben ze het allemaal.

De sokken zitten qua pasvorm erg fijn, echter is het met onze harige mannenbenen wel even wennen om hoge sokken te dragen. De sokken bieden wel degelijk steun en je benen voelen minder vermoeiend aan na een dag lopen.

Hoe werkt het nou eigenlijk?

STOX Energy Socks worden onder andere gemaakt met Milk fiber, Merino wol en Moisture Wicking Fabrics.

  • Milk Fiber hydrateert de huid en remt de groei van bacteriën. Milk Fiber bestaat uit melk caseïne-eiwitten, welke de huid voeden en oliën.
  • Moisture Wicking Fabrics zijn vochtafdrijvende weefsels die beter ademen dan de natuurlijke weefsels katoen en wol. Wanneer de Moisture Wicking Fabrics
    vochtig zijn, zwellen ze slechts vijf procent op, terwijl dit bij katoen 45 procent en bij wol 35 procent is! Dit betekent minder wrijving in de schoen en dus minder blaren en irritaties:)!!

20% korting voor de wintersport fanaten!

Nu het winter is zijn er natuurlijk weer veel Nederlanders die de sneeuw opzoeken om weer dagen lang op de latten te staan, best vermoeiend toch? Speciaal voor deze wintersport fanaten geeft STOX Energy Socks 20% korting op de Skiing Socks!