Het zal je maar overkomen. Heb je een dik jacht van 115 meter lang met een waarde van 400 miljoen euro en dan moet je deze schoonheid afstaan aan die andere ‘schoonheid’… je ex-vrouw. Het overkwam de Russische miljardair Farchad Achmedov. Ga jij ook heel slecht op die gedachte? Lees dan even verder.

Superjacht Luna

Alhoewel wij hoogstwaarschijnlijk nooit in een klap zoveel geld (aan waarde) zullen verliezen als Achmedov, kunnen we ons goed voorstellen wat de beste man gedacht moet hebben. Hij heeft zijn ex-vrouw na het huwelijk altijd goed onderhouden, maar je weet hoe het gaat sommige vrouwen die willen alleen maar meer en meer. Uiteindelijk werd er door de rechter vastgesteld dat Achmedov een bedrag van 520 miljoen euro moest betalen aan zijn ex.

Superjacht luna gewoonvoorhem

Achmedov haalde nog wel wat trucjes uit om superjacht Luna in eigen bezit te houden. Zo verkocht de Rus zijn superjacht aan een bedrijf in Panama, in de hoop dat er geen uitleveringsverdrag zou gelden en de overheid en z’n ex het jacht zodoende niet konden eisen. De boot die beschikt over: een mini-onderzeeboot, antiraketsysteem, twee landingsplaatsen voor helikopters en ruimte bied voor meer dan 50 bemanningsleden ligt echter nog geankerd in Dubai en dat is waardoor het sluw plan in duigen viel. De Britse rechtbank was adequaat en trapte niet inde slimme zet van de miljardair.

Rechtszaak

Bij de gedachte “ex-vrouw” denken we al gauw aan een heks.¬†En die gedachte werd maar weer eens bevestigd, toen bleek op welke wijze zijn ex, Tatjana Achmedova, het superjacht in handen had gekregen. Haar advocaten hadden de scheidingspapieren in Londen ingediend, zodat ze naar een Britse rechtbank konden stappen.

Superjacht luna gewoonvoorhem

Gelukkig zal deze Russische miljardair nog genoeg centen overhebben en anders heeft hij vast en zeker wel wat maten die over een boot beschikken.